Chainlink (LINK) ‘live’ bij Coinbase, cryptomunt stijgt 17%

Chainlink (LINK) is nu verhandelbaar op Coinbase.com en via de mobiele apps van de beurs. Beleggers waarderen de notering aan de grootste beurs ter wereld. Na de notering schoot de prijs met 17% omhoog naar een nieuw koersrecord.

NB. Dit is geen financieel advies. 

Chainlink (LINK)

Chainlink (LINK) is als ERC20 token onderdeel van een decentraal oracle netwerk. Chainlink is feitelijk hét puzzelstukje tussen de smart contracts van ethereum en externe databronnen zoals een API-verbinding, centrale databases en betaalnetwerken.

Hiermee kan het onderstaande probleem worden opgelost: data uit ‘oude’ IT-systemen bereiken niet de informatie van publieke blockchain. Het puzzelstukje moet leiden tot een end-to-end versleutelde verbinding tussen elkaars ‘vreemde’ systemen.

Het team zet stappen. Begin deze maand heeft Chainlink haar mainnet ‘live’ gezet op de ethereum blockchain.

In het onderstaande schema wordt nog wat duidelijker wat Chainlink doet. Oude en nieuwe betaalsystemen krijgen een connectie.

In deze Coin Highlight zijn we diep ingegaan op de technologie van Chainlink

Koers LINK

De notering slaat aan beleggers. De koers van LINK is deze vrijdagavond flink gestegen met ruim 16% en noteert een all-time high gelijk voor deze jonge cryptomunt. De koers op moment van schrijven is $2,62.

Een notering bij Coinbase leidt niet altijd tot een koersopleving, en in sommige gevallen is de winst in één dag weer verdampt als de nieuwigheid eraf is.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!