Cryptobeurs Bitrue gehackt: $4,3 miljoen aan Ripple (XRP) en Cardano (ADA) buitgemaakt

Bitrue is slachtoffer van een hack waarbij $4,3 miljoen aan Ripple (XRP) en Cardano (ADA) is buitgemaakt. Dat maakt de cryptobeurs uit Singapore vandaag op Twitter bekend. De gestolen cryptomunten zijn verstuurd naar Huobi, Binance en ChangeNow.

De hacker kreeg toegang tot de ‘hot’ wallet van de exchange en heeft 9,3 miljoen XRP (ca. $4 miljoen) en 2,5 miljoen ADA ($235.000) naar diverse cryptobeurzen weggesluisd.

Volgens de beurs is de ‘situatie onder controle en dat gebruikers verzekerd zijn van de schade’. Dat betekent dat gebruikers hun tegoeden teruggestort krijgen. De relatief kleine beurs voert ook haar IT-veiligheidsbeleid op na de gebeurtenis.

In totaal zijn er negentig gebruikers getroffen door de hack. Ook zijn de beurzen geïnformeerd waar de gestolen cryptovaluta naartoe zijn gestuurd (Huobi, Binance en ChangeNow). Ook is contact opgenomen met de autoriteiten in Singapore om de hacker te vinden.

Hackers kunnen gebruik maken van bepaalde technologieën om de bestolen cryptovaluta ‘onvindbaar’ te maken.

‘$1,36 miljard gehackt in totaal’

Vorige maand is cryptobeurs Binance, waarbij ruim 7.000 bitcoin (BTC) is buitgemaakt. Destijds had de hack een waarde van ca. $40 miljoen. Op moment van schrijven is 7.000 BTC ca. $82 miljoen waard.

The Block Crypto heeft onderzocht wat de totale schade is geweest van alle hacks tot nu toe. De totale schade bedraagt maar liefst $1,36 miljard. Dit zijn gestolen tegoeden uit de ‘hot’ wallets van centrale exchanges.

Van het totaalbedrag is ruim 59% in 2018 gestolen. In 2019 is er 5,4% van het totaal gestolen, inclusief de Binance hack dus.

De grootste hack uit de geschiedenis is nog altijd die op de Japanse beurs Coincheck, gevolgd door die op de veelbesproken beurs Mount Gox.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!