ubisoft ethereum
Nieuws » ‘Ubisoft gaat testen met ethereum (ETH) blockchain’

‘Ubisoft gaat testen met ethereum (ETH) blockchain’

Game-ontwikkelaar Ubisoft, bekend van games zoals Assassin’s Creed en Far Cry ontwikkelt naar verluidt gamefuncties op de ethereum-blockchain. Het idee waar Ubisoft mee speelt is om ‘in game’ items te ‘tokeniseren’ op de blockchain. Het is onduidelijk of Ubisoft overweegt om een utility token, een eigen cryptomunt, op de ethereum blockchain te introduceren.

Zodra je een kostuum koopt op Fortnite, is je investering feitelijk verloren. Het accessoire zit vast in het spel. Met de blockchain is een item gemakkelijk over te dragen naar een ander spel.

Charles-Louis Planade, financieel analist bij Midcap Partners

Ubisoft en ethereum blockchain

Het idee is niet perse revolutionair. Diverse blockchain startups spelen met het idee om ‘in game items’ te tokeniseren. Ubisoft verkent sinds vorig jaar toepassingen op de blockchain. Zo was er in 2018 een blockchain hackathon genaamd Blockchain Heroes. Ook maakte het Strategic Innovation Lab van Ubisoft een prototype van een blockchain-game.

Volgens ceo Yves Guillemot van de Franse firma, is blockchain-technologie ‘revolutionair voor de game industrie’.

eSports blockchain Platforms

In de professionele game industrie wordt al langer geflirt met blockchaintechnologie. Met een Bounty-platform kunnen gamers bijvoorbeeld de blockchain gebruiken om hun eigen toernooien te hosten voor een spel naar keuze. Zo kunnen spelers hun profielen, ranglijsten en spelstatistieken uploaden naar een gedecentraliseerde database.

Op dezelfde manier gebruikt het DreamTeam eSports-platform blockchain om professionele gamers in staat te stellen teams te vinden, hun vaardigheden te laten groeien door AI-learning, sponsorcontracten te tekenen op de blockchain en prijzengeld te ontvangen van toernooien.

Alle eSports-scores, -ranglijsten en -statistieken worden transparant gemaakt. Dat maakt het gemakkelijker voor eSports-managers om spelers te werven.

E3 Game evenement

Op dit moment is er ook het E3 Game evenement gaande, één van de populairste evenementen onder gamers. De nieuwe consoles en games worden vaak als eerste gepresenteerd. Dit jaar heeft het evenement een eigen podium dat wordt gesponsord door het altcoinproject Matic Network (Matic).

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Chainalysis lanceert dienst om bitcoin-transacties op te sporen

Marvin Kroon

Ben Woldring: ‘Blockchain brengt bedrijven samen en lost gemeenschappelijke problemen op’

Arnold Hubach

Bitcoin update: BTC rond $10.150, Waves en BAT te verhandelen op Kraken

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder