Litecoin (LTC) komt met nieuwe betaalkaart op de proppen

De Litecoin Foundation heeft een nieuwe crypto betaalkaart aangekondigd. Met het kaartje kan er online of in een fysieke winkel met cryptomunten afgerekend worden. De Limited Blockcard ondersteunt nu de cryptovaluta Litecoin (LTC), Bibox Token (BIX) en Ternio (TERN).

Het is dan ook een initiatief van Litecoin, cryptobeurs Bibox en Ternio. Doelgroep zijn shoppers die met cryptomunten willen afrekenen.

De crypto pinpas is beschikbaar in de VS en de Bibox Exchange gaat de cryptomunten van de gebruikers beheren (custody). Via de beurs kan de kaart dan ‘opgeladen’ worden met cryptovaluta.

Betaalkaarten

Er zijn diverse crypto betaalkaarten in omloop. Zo lanceerde cryptobeurs Coinbase er ook een voor de Europese markt.

Andere aanbieders zijn bijvoorbeeld CRYPTO.com, het voormalige Monaco; Wirex, die binnenkort een tokensale gaan starten en TenX, die voorlopig alleen regionaal een kaart heeft verspreid.

Voor cryptobeurzen is een kaart ook een vorm van klantenbinding, zoals nu met de relatief kleine beurs Bibox het geval is.

Bronnen: Litecoin / Daily Hodl

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!