Microsoft verificatie Ethereum Alliance smart contracts
Nieuws » Microsoft kondigt VeriSol aan: verificatie van ethereum smart contracts

Microsoft kondigt VeriSol aan: verificatie van ethereum smart contracts

Microsoft kondigt een open source ethereum (ETH) verificatieprogramma aan voor de programmeertaal Solidity. De tool krijgt de naam VeriSol–Verifier for Solidity.

Wat betekent dit nu? Ontwikkelaars krijgen een toolkit om specificaties schrijven voor smart contracts. Dit gaat echter met een andere programmeertaal dan Solidity waarop ethereum op is gebaseerd.

  bitcoin meester  

VeriSol: verificatie van smart contracts

VeriSol is nog een prototype en is een product van een partnerschap tussen de Azure Blockchain en Microsoft Research. Verificatie helpt bij het nog meer beveiligen van smart contracts. Met het programma kunnen ontwikkelaars kritieke componenten van smart contracts controleren. 

Door de bescheiden codegrootte en de sequentiële semantiek van slimme contracten is verificatie op schaal mogelijk. Door de open operationele omgeving is de noodzaak om een smart contract  handmatig te modelleren kleiner.”

Microsoft Azure en ethereum

Microsoft is actief in de blockchainwereld. De techgigant uit Seattle lanceerde een softwarepakket, waarmee ontwikkelaars gemakkelijk applicaties gebaseerd op ethereum kunnen bouwen.

Deze ontwikkelkit voor ethereum moet ontwikkelaars helpen om applicaties te bouwen op ethereum of de Azure Blockchain Service van Microsoft.

Ethereum Alliance

De softwaremaker is ook onderdeel van de Enterprise Ethereum Alliance (EEA). Samen met deze alliantie komt Microsoft met een zakelijke propositie: een kant-en-klaar pakket voor bedrijven om de juiste crypto tokens uit te geven.

De EEA ontwikkelt bepaalde standaarden voor tokens. Zo wordt gekeken hoe bedrijven aan de slag kunnen met smart contracts. Ook is de Enterprise Ethereum Alliance verantwoordelijk voor de ‘Token Taxonomy Initiative’.

Bron: Microsoft

crypto kopen 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Brave browser werkt aan integratie met Ethereum, Ledger en Trezor wallets

Wessel Simons

Verzekeraar MetLife gaat testen met smart contracts ethereum (ETH)

Wessel Simons

Ethereum 2.0 Proof-of-Stake (PoS) lancering gepland voor januari 2020

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.