cryptocurrency-3401786_960_720
Nieuws » QuadrigaCX-oprichter vergokte voor honderden miljoenen aan bitcoin van klanten

QuadrigaCX-oprichter vergokte voor honderden miljoenen aan bitcoin van klanten

De overleden eigenaar van de inmiddels failliete Canadese cryptobeurs QuadrigaCX zou onder andere met de bitcoin van zijn klanten aan de gang zijn gegaan. Volgens de accountants van Ernst & Young (EY) gebruikte hij dit geld om te margin traden.

Verschillende beurzen hebben voor miljoenen aan bitcoin (BTC), ether (ETH) en litecoin (LTC) ontvangen van QuadrigaCX.

QuadrigaCX

De inmiddels overleden Gerald Cotton kon dit gemakkelijk doen. De cryptobeurs hield de fondsen van klanten en die van henzelf niet eens apart.

Grote hoeveelheden cryptomunten zijn van Quadriga naar concurrerende beurzen gestuurd. Deze accounts werden beheerd door Cotten zelf. De cryptomunten werden gebruikt om te handelen op beurzen, daarnaast gebruikte hij het ook als onderpand tijdens hefboomconstructies.

Ernst & Young

De fraudeur ging ook op de eigen beurs in de fout. Hij zou verschillende accounts hebben aangemaakt, die geverifieerd werden, om te handelen op zijn eigen beurs. Fondsen van klanten werden ook daar voor gebruikt.

  bitcoin meester  

Handel ging slecht

Cotton bleek ook nog eens een slechte handelaar. Volgens EY kwam QuadrigaCX mede daardoor in de financiële problemen, de reservers waren op.

Ernst & Young heeft veel transacties weten te traceren. Voorlopig trekt het accountantskantoor de conclusie dat er 9,450 bitcoin (BTC), 387,738 ether (ETH) en 239,020 litecoin (LTC) verstuurt zijn naar verschillende beurzen. Ze hebben nog niet alles gevonden, zo is er nog voor $60 miljoen aan BTC spoorloos verdwenen.

In totaal heeft cryptobeurs QuadrigaCX ongeveer 76.000 klanten gedupeerd. Deze klanten hadden bij elkaar meer dan $162 miljoen op de beurs staan.

De soap

Mocht je deze soap gemist hebben dan ben je met behulp van de volgende artikelen weer helemaal op de hoogte:

Bron: Cointelegraph

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

Robin Heester

Noorse Bitcoin miljonair springt van balkon om overvallers te ontvluchten

Robin Heester

Nederlanders betrokken bij diefstal van €24 miljoen aan Bitcoin (BTC)

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder