QuadrigaCX-oprichter vergokte voor honderden miljoenen aan bitcoin van klanten

De overleden eigenaar van de inmiddels failliete Canadese cryptobeurs QuadrigaCX zou onder andere met de bitcoin van zijn klanten aan de gang zijn gegaan. Volgens de accountants van Ernst & Young (EY) gebruikte hij dit geld om te margin traden.

Verschillende beurzen hebben voor miljoenen aan bitcoin (BTC), ether (ETH) en litecoin (LTC) ontvangen van QuadrigaCX.

QuadrigaCX

De inmiddels overleden Gerald Cotton kon dit gemakkelijk doen. De cryptobeurs hield de fondsen van klanten en die van henzelf niet eens apart.

Grote hoeveelheden cryptomunten zijn van Quadriga naar concurrerende beurzen gestuurd. Deze accounts werden beheerd door Cotten zelf. De cryptomunten werden gebruikt om te handelen op beurzen, daarnaast gebruikte hij het ook als onderpand tijdens hefboomconstructies.

Ernst & Young

De fraudeur ging ook op de eigen beurs in de fout. Hij zou verschillende accounts hebben aangemaakt, die geverifieerd werden, om te handelen op zijn eigen beurs. Fondsen van klanten werden ook daar voor gebruikt.

Handel ging slecht

Cotton bleek ook nog eens een slechte handelaar. Volgens EY kwam QuadrigaCX mede daardoor in de financiële problemen, de reservers waren op.

Ernst & Young heeft veel transacties weten te traceren. Voorlopig trekt het accountantskantoor de conclusie dat er 9,450 bitcoin (BTC), 387,738 ether (ETH) en 239,020 litecoin (LTC) verstuurt zijn naar verschillende beurzen. Ze hebben nog niet alles gevonden, zo is er nog voor $60 miljoen aan BTC spoorloos verdwenen.

In totaal heeft cryptobeurs QuadrigaCX ongeveer 76.000 klanten gedupeerd. Deze klanten hadden bij elkaar meer dan $162 miljoen op de beurs staan.

De soap

Mocht je deze soap gemist hebben dan ben je met behulp van de volgende artikelen weer helemaal op de hoogte:

Bron: Cointelegraph

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!