Populaire analist aan de hopium: ‘Ripple (XRP) koers naar $28’

Een populaire crypto analist Credible Crypto (42.000 Twitter volgers) heeft een forse scheut hopium op. Cryptomunt XRP van blockchainbedrijf Ripple is volgens hem flink ondergewaardeerd. Een koers van $28 is haalbaar, ruim zestig keer zoveel dan de huidige koers $0,43. Het zou de marktwaarde van XRP naar $1.500 miljard brengen.

De uitspraak komt wel met een forse bijsluiter: de parabolische groeicycli van bitcoin (BTC) moet Ripple dan feitelijk kopiëren. En daar zijn vraagtekens bij te zetten: zijn deze cycli wel te herhalen?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens deze analist is er een lange accumulatiefase aan de gang bij XRP.

Bitcoin cycli

Credible Crypto trekt een vergelijking met de groeicycli die bitcoin heeft doorlopen. BTC zat in de periode 2013 tot 2015 in een zeer tegenzittende markt. In de onderstaande grafiek laat hij de langlopende accumulatiefase van BTC.

Een dieptepunt van $163 tot aan het koersrecord van $20.089 medio december 2017.

Populaire analist aan de hopium: 'Ripple (XRP) koers naar $28'

Is de prijs van XRP aan het consolideren? Een langdurige consolidatie van een prijs leidt – in de regel – meestal tot een prijsdaling. De these van de analist: er ís geen sprake van consolidatie, maar van accumulatie. Doordat blijft de prijs lange tijd stabiel en zit er meer in het vat dan wat de koers op de beurzen laat zien.

‘Bullish sentiment’

Hij krijgt bijval van een collega analist op Twitter. Ook GalaxyBTC ziet dat de grafiek van XRP ‘bullish’ is.

Niettemin wordt er ook met kritiek en hoon op de analyse gereageerd.

Koers XRP

Hebben de analisten op de korte termijn hun gelijk gekregen? Uit data van Messari.io blijkt dat XRP van Ripple minder heeft weten te profiteren van de bitcoin (BTC) opmars. De koers is wel gestaag doorgestegen, zo blijkt.

Op 1 januari stond XRP op $0,351. De koers op moment van schrijven is $0,439. Op 30 mei dit jaar is het voorlopig hoogtepunt met $0,45.

Op 4 januari 2018 had XRP met $3,84 haar koersrecord te pakken, ca. 90% hoger dan het huidige koersniveau.

Populaire analist aan de hopium: 'Ripple (XRP) koers naar $28'

Ripple

De meningen over Ripple (XRP) zijn nogal verdeeld in de cryptocommunity.

RippleNet is een betalingsnetwerk gericht op financiële instellingen en betaalproviders. Ripple wil grensoverschrijdende betalingen sneller en goedkoper maken voor banken en bedrijven. In tegenstelling tot bijvoorbeeld bitcoin is de governance van de blockchain centraal geregeld.

Ripple, opererend vanuit Seattle, is een business-to-business oplossing, centraal aangestuurd en met als klantengroep bestaande banken, betaalproviders en andere financiële instellingen. XRP is de utility token op het betaalnetwerk xCurrent.

Ripple (XRP) is niet bij elke marktvolger populair. Zoals Credible Crypto het zegt:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...