bitcoin samsung chips
Nieuws » Samsung produceert bitcoin mining chips met top drie ASICs leverancier

Samsung produceert bitcoin mining chips met top drie ASICs leverancier

Samsung gaat inzetten op bitcoin mining chips. De algemeen directeur van Samsung Foundries China, Charles Song, zegt dat de hardwaregigant zich gaat richten op chips voor het delven van BTC. Het Zuid-Koreaanse bedrijf maakte dit bekend op de MicroBT M20 conferentie volgens Cryptoslate.

Samsung en bitcoin mining hardware

Volgens interne documenten van Samsung zijn ze al sinds het eerste kwartaal van 2018 bezig met deze chips. Het is achteraf heel logisch dat de Koreanen deze conferentie hebben gekozen om dit naar buiten te brengen.

MicroBT is namelijk de strategische partner van Samsung in de strijd om de beste bitcoin hardware. Op dit moment is MicroBT de derde partij als het gaat om Bitcoin ASICs. Bitmain en Canaan zijn op dit moment nog grotere speler.

Samsung leverde al de chips voor de M20S WhatsMiners van MicroBT, wederom een logische stap dus.  heeft al eerder met MicroBT samengewerkt aan hun M20S WhatsMiners.

De nummer drie die samen gaat werken met zo’n grote partij als Samsung is ingrijpend voor de markt. Het zorgt voor concurrentie en als het goed is zorgt dat weer voor betere bitcoin mining hardware. En dát zorgt weer voor nog meer veiligheid op het netwerk van bitcoin.

Voor de kenners: het gaat om 3nm en 5nm chips.

Crypto

Het is een logische stap voor Samsung. Bij het maken van dit soort chips komen een hoop innovatieve hardware oplossingen kijken. In de markt van bijvoorbeeld halfgeleiders is het bedrijf de nummer twee van de wereld, achter chipmaker Intel.

Samsung is al enige tijd bezig met dingen in de wereld van bitcoin en andere crypto. Zo investeerde het bedrijf miljoenen in de makers van hardware wallets Ledger. Een ander voorbeeld is de wallet op de Samsung Galaxy S10.

En last but not least: Samsung schijnt ook bezig te zijn met een eigen Samsung Coin. Maar dat is nog een heel heftig gerucht, het bedrijf heeft nog niks aangekondigd.

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

BTC boven $11.400 | VeChain & Walmart | LTC geaccepteerd bij één miljoen hotels

Fomoflash

BM Nieuwsupdate #0: Bitcoin, VeChain, Facebook Libra, FATF en meer

Redactie

Er zijn nu meer dan 5000 Bitcoin ATMs geïnstalleerd over de hele wereld

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.