darkweb

Oprichter cryptobeurs loog over locatie 6.000 Bitcoin, hij mag nu 14 maanden brommen

De oprichter en beheerder van cryptobeurs Bitfunder is veroordeeld tot 14 maanden cel nadat hij gelogen heeft over het verliezen van 6.000 bitcoin (BTC). Deze zaak is al bezig sinds 2013 en is nu eindelijk tot een einde gekomen.

De man achter Bitfunder, Jon Montroll, loog tegenover wet- en regelgevers over de hack waar zijn klanten meer dan 6.000 BTC verloren. Dat is op dit moment bijna $70 miljoen. Ten tijde van de hack in juli 2013 was de dagwaarde een stuk minder.

Fraude

Montroll zou zijn klanten hebben opgelicht door niks over de hack te melden. Volgens de aanklagers wilde de oprichter van Bitfunder vervolgens alles onder het tapijt vegen. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) kwam dit in de herfst van 2013 op het spoor.

Toen Montroll destijds gevraagd werd naar de hack en de gestolen bitcoin zei hij doodleuk dat alle bitcoin veilig waren. Hij zette zijn beweringen kracht bij door met een screenshot te komen. Uiteraard geen sterk bewijs, want die kun je makkelijk aanpassen/vervalsen.

Schuldig

Er zat weinig anders op voor Montroll om akkoord te gaan met de eis van 14 maanden celstraf. Daar bovenop krijgt hij nog een proeftijd van 3 jaar. Hij is veroordeeld wegens fraude en obstructie van de rechtsgang.

Nog niet klaar

Daar blijft het echter niet bij voor de oprichter van Bitfunder. De SEC klaagde de man in februari 2018 ook aan wegens het beheren van een ongereguleerde effectenmarkt. Tevens is er volgens het Amerikaanse overheidsorgaan ook spraken geweest van het verkopen van diezelfde ongereguleerde effecten.

Andere hacks

Dit is een oude hack van een cryptobeurs. Maar je kunt in de cryptospace tal van voorbeelden vinden waar criminelen er met bitcoin en andere cryptomunten vandoor gaan door zich naar binnen te werken bij een beurs.

Een aantal van deze nieuwtjes op een rijtje:

Veiligheid

Het stallen van jouw zuurverdiende bitcoin of andere cryptomunten op beurzen is sterk af te raden. Je bent namelijk afhankelijk van een ander als het aankomt op veiligheid. Als de eigenaar van de beurs het verpest, kun je zomaar je geld kwijtraken.

Bron: Decrypt

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!