Binance gaat Dusk Network (DUSK) noteren als eerste Nederlandse partij

Binance gaat Dusk Network (DUSK) vandaag noteren aan haar cryptobeurs. De handel van de cryptomunt start om 12.00 uur Nederlandse tijd. De coin is onder meer te koop met bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB) en enkele stablecoins (USDT, USDC en PAX).

De koers van DUSK is inmiddels met 123% gestegen op andere beurzen zoals Ethfinex.  

Binance en Dusk Network

Het is het eerste Nederlandse blockchainproject dat aan de grootste altcoinbeurs uit de industrie wordt genoteerd. Net zoals bitcoin en ethereum is Dusk een protocollaag. Het is een zero knowledge protocol, waarmee het mogelijk is om transacties op de blockchain af te schermen.

Partij A kan aan partij B bewijzen dat ze waarde X (op de blockchain) kennen, zonder dat partij A informatie over zichzelf hoeft prijs te geven. Om dat bewijs te leveren maakt men gebruik van bulletproofs. Daarmee is Dusk bijvoorbeeld een alternatief voor Zcash, die gebruik maakt van zk-SNARKs.

In deze Medium-post wordt het verschil tussen bulletproof en zk-SNARKs uitgebreid uitgelegd.

Token details

Vanaf 12 uur Nederlandse tijd is de handel in de DUSK token mogelijk op Binance.

  • Bezitters van de ERC20 DUSK tokens kunnen de tokens versturen naar je ‘Ethereum adres’ bij Binance
  • Binance gaat de zogenaamde BEP2 versie van DUSK noteren. Deze native Binance tokens kunnen op de centrale beurs (Binance.com) blijven staan of je verstuurt ze naar een wallet die deze tokens ondersteunt zoals bijvoorbeeld Trust Wallet.
  • Binance heeft ook een chain explorer voor de tokens op haar blockchain. Bekijk Dusk op de Binance chain hier.

Dusk gaat ruim drieduizend BNB (ca. $96.000) doneren aan het goede doelenfonds van Binance, de Blockchain Charity Foundation.

Interview Jelle Pol, Dusk Network

We spraken Jelle Pol van Dusk Netwerk medio december 2018 op het Beursplein van Amsterdam. Pol gaat in op de plannen en ontwikkelingen van dit blockchainprotocol.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!