Nieuws » Bitcoin rond $9.750. ‘Institutionele beleggers vinden weg naar BTC’

Bitcoin rond $9.750. ‘Institutionele beleggers vinden weg naar BTC’

Bitcoin (BTC) is de afgelopen dagen weer onder de magische grens van $10.000 gedoken. Daar is de munt vandaag niet overheen gegaan. Met een prijs van $9.759 is de prijs ruim 2.5% lager dan gisteren.

Wat de koers gaat doen weet niemand. Maar met een blik op de charts kun je wel een strategie bepalen. Lees onze meest recente analyse.

Bitcoin (BTC), Greyscale en beleggers

Steeds meer institutionele beleggers weten hun weg te vinden naar bitcoin. Volgens een rapport van Grayscale komt er een hoop nieuw geld vanuit instanties die eerst niet in cryptomunten investeerden. Grayscale verwelkomde een boel nieuwe klanten.

Het bedrijf beheert nu voor $2.7 miljard aan digitale assets. Daarmee is het bedrijf de afgelopen maanden flink gegroeid. De oorzaak? De cryptomarkt trok dit jaar flink aan en dat is ook in de kringen van grotere beleggingsfondsen doorgedrongen.

Grayscale biedt verschillende producten aan om in te investeren. De twee populairste laten een grote groei zien. Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is populair en leverde voor beleggers een winst op van 178.8% dit kwartaal.

Investeerders in het Grayscale Digitale Large Cap Fund mogen ook in hun handjes knijpen: 147.6%. Een belangrijk punt: de influx van nieuwe leden kwam vooral uit de hoek van institutionele beleggers. In het tweede kwartaal van 2019 zorgde zij voor 84% van het totale klantenbestand. Grote spelers betreden dus de markt van speculatie met de prijs van bitcoin.

GBTC

Met GBTC biedt Greyscale een optie om aandelen te kopen die rechtstreeks gekoppeld zijn aan de waarde van bitcoin. Dit is het eerste financiële product die op deze manier werkt.
Deze optie biedt grotere institutionele beleggers de mogelijkheid om te speculeren op de prijs van bitcoin zonder het zelf te bezitten. Geklooi met het opslaan en veilig houden van je BTC is voor deze investeerders dus geen issue.

De klanten van Greyscale betalen soms tot wel 36 % extra om van hun diensten gebruik te maken. Dat is een flink bedrag. Maar het is begrijpelijk wanneer je als belegger wil diversifiëren maar niet de kennis hebt om bitcoin veilig op te slaan.

Bron: Bitcoinist

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Australiërs met pensioenpotje dat bitcoin bevat kunnen boetes verwachten

Robin Heester

Bitcoin (BTC) net boven $10.000. De cryptomarkt houdt zich relatief rustig

Robin Heester

Long Bitcoin, Short the bankers! Dit is waarom we BTC wel/niet moeten omarmen

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder