Bitcoin (BTC) bij $10.600, Nick Szabo breekt lans voor Monero (XMR)

Op moment van schrijven staat de bitcoin (BTC) koers op $10.619 bij Bitstamp, nauwelijks veranderd in de afgelopen 24 uur. Gaat de prijs de weerstand bij $10.800 beslechten of volgt een correctie Computerwetenschapper Nick Szabo, bedenker van het concept en naam ‘smart contracts, vindt Monero (XMR) een betere privacy-oplossing dan bitcoin bieden.

Bitcoin (BTC) en altcoins

Op deze zonnige zondagochtend zien we in de top 25 zowel plussen als minnen.

  • Opvallende stijgers (in dollar waarde) zijn Bitcoin SV (BSV, +13,6%), Tezos (XTZ, +9,8%), Ontology (ONT, 5,8%) en Lisk (LSK, +12%)
  • Opvallende verliezers zijn er minder maar bijvoorbeeld Chainlink (LINK) levert 3,7% in
  • Ten opzichte van bitcoin (in satoshi-waarde, red.) doen coins zoals IOST, REN, LSK. BTT en HC goede zaken. Pundi X (NPXS) doet het minder goed en staat nu slechts op 5 sats.

Cryptomarkt

Qua market cap ging het totaalcijfer even door de $300 miljard, om nu terug te zakken bij $290 miljard. De markt krabbelt terug na het dieptepunt van $249 miljard afgelopen woensdag 17 juli.

Bron: Coinmarketcap

De dominantie van bitcoin daalt licht (69%), wat in het voordeel kán werken van de kleinere cryptomunten.

Nick Szabo over bitcoin en Monero (XMR)

Computerwetenschapper Nick Szabo is bekend als de bedenker van het concept en de term ‘smart contracts’. Hij opereert zelfstandig en is niet gebonden aan een project. Volgens sommigen, zoals New York Times journalist Nathanien Popper, is hij zelfs de bedenker van bitcoin, Satoshi Nakamoto.

Hij spreekt zich uit over de privacy van bitcoin en ziet Monero (XMR) als een beter alternatief dan bitcoin als het aankomt op het afschermen van transacties.

Ook ziet hij Mimblewimble/Grin als veelbelovend.

Nieuwsoverzicht

Een selectie van een aantal opvallende nieuwtjes:

1. Dit is waarom jouw bitcoin en crypto handelsstrategie niet werkt

Het handelen in bitcoin (BTC) en andere cryptomunten is niet gemakkelijk. Het verliezen van geld is eerder regel dan uitzondering. 4 tips om dat te voorkomen.

2. Bitcoin (BTC) analyse: wordt dit weekend weerstand bij $11.100 gebroken?

De prijs van bitcoin (BTC) veerde flink omhoog van $9.100 tot $10.800 de afgelopen paar dagen. Er is nu weerstand rond $10.800. Wat gaat de prijs de komende tijd doen?

3. Bobby Lee interview: ‘Bitcoin gaat naar $100.000 ooit’

Hij is de broer van Charlie Lee, de man achter Litecoin. Lee was oprichter van de allereerste Bitcoin exchange van China: BTCChina, ook bekend als BTCC. In het interview spraken over de toekomst van stablecoins, marktmanipulaties en de te verwachtten prijs voor Bitcoin in 2021.

Vandaag op bitcoinmagazine.nl:

12.00 uur: de bitcoin (BTC) technische analyse van Martijn
15.00 uur: Is de hack van Cryptopia een aaneenschakeling van frauduleuze handelingen?

Bronnen marktdata: Coinmarketcap, Messari.io

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!