Bitcoin BTC koers update analyse

Dit is waarom jouw bitcoin en crypto handelsstrategie niet werkt

Het handelen in bitcoin (BTC) en andere cryptomunten is niet gemakkelijk. In deze jonge en veelal ongereguleerde markt zitten mensen die het op jouw BTC gemunt hebben. Bijna iedereen verliest uiteindelijk geld.

Uiteindelijk is de handel in BTC en andere crypto een zero-sum game. Er is maar één buit te verdelen. En die gaat vaker naar een kleine groep handelaren dan naar de meerderheid.

Dit is waarom handelaren veelal geld verliezen in de wereld van bitcoin. Dat stelt Twitteraar BTC_Macro. Een aantal interessante tweets op een rijtje.

Disclaimer: dit is geen financieel advies. 

1. Niet kopen op de bodem

De bodem inschatten van de koers is moeilijk, maar levert wel resultaten op. Wanneer je de ‘bodem koopt’ heb je het laagste punt te pakken van een bepaald timeframe. Dat hoeft overigens niet het aller laagste prijspunt te zijn, eentje in de buurt is vaak ook meer dan prima.

Er waren meerdere maanden waar iedereen die dat wilde bitcoin voor een prijs tussen de $3.000 en $4.000 kon aanschaffen. Toch bleven die aankopen uit.

Wanneer er een bodem is, dan heb je daarna de tijd om te kopen. Het is volgens de Twitteraar niet zo dat je bij een bodem snel moet handelen. Vaak duren deze best lang.

2. Je hebt je emoties niet onder controle

Emoties moet je uitschakelen tijdens het handelen. Wanneer je een daghandelaar bent zijn grafieken en patronen belangrijker dan je gevoel. Hoe moeilijk dat soms ook is.

Angsten beperken handelaren om uiteindelijk de stap te maken. Wanneer we, zoals nu, weer tegen de $11.000 aanschurken en boven de magische grens van 10K zijn uitgeschoten denk je vaak: ‘Had ik maar gekocht op een eerder moment.’

Die tijd is er niet meer. Wanneer jouw indicatoren vertellen dat het wel goed zit met de markt, moet je toeslaan. En niet jammeren over vroeger, maar kijken naar de situatie van nu.

3. Je weigert je aan te passen aan de markt

In onderstaande tweet legt Bitcoin Macro het verschil uit tussen de verschillende rollen in een markt.

Hij stelt dat handelen beter is dan alles vasthouden. Wanneer de markt flink in een dip zit, is het eigenlijk onzinnig om te hodlen. Je verdient immers alleen geld wanneer de prijs van bitcoin of een andere cryptomunt die je bezit stijgt.

Dat is bij een trader ook zo, maar daar kun je nog van investering wisselen wanneer je een bepaalde trend ziet.

Het punt is: pas je aan aan de markt. Alles vasthouden is misschien niet de beste strategie.

Persoonlijk handel ik niet meer, bitcoin aankopen op een vast moment in de maand of week werkt voor mij meer dan prima. Maar er valt meer te halen wanneer je de markt leest.

4. Handelen om het handelen

Bovenstaande betekent niet dat je altijd maar moet handelen, elke dag en elk moment. Soms moet je stil zitten en wachten op de markt. Handel naar jouw inzichten, niet naar je gevoel. De meeste handelaren doen echter het omgekeerde.

Veel amateurbeleggers maken in een split-second een beslissing om een bepaalde cryptomunt te kopen of verkopen. Dat kun je beter alleen doen als je het ook kunt verantwoorden aan jezelf.

Bron: CCN

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!