Bitcoin bull1
Nieuws » Dit is waarom jouw bitcoin en crypto handelsstrategie niet werkt

Dit is waarom jouw bitcoin en crypto handelsstrategie niet werkt

Het handelen in bitcoin (BTC) en andere cryptomunten is niet gemakkelijk. In deze jonge en veelal ongereguleerde markt zitten mensen die het op jouw BTC gemunt hebben. Bijna iedereen verliest uiteindelijk geld.

Uiteindelijk is de handel in BTC en andere crypto een zero-sum game. Er is maar één buit te verdelen. En die gaat vaker naar een kleine groep handelaren dan naar de meerderheid.

Dit is waarom handelaren veelal geld verliezen in de wereld van bitcoin. Dat stelt Twitteraar BTC_Macro. Een aantal interessante tweets op een rijtje.

Disclaimer: dit is geen financieel advies. 

1. Niet kopen op de bodem

De bodem inschatten van de koers is moeilijk, maar levert wel resultaten op. Wanneer je de ‘bodem koopt’ heb je het laagste punt te pakken van een bepaald timeframe. Dat hoeft overigens niet het aller laagste prijspunt te zijn, eentje in de buurt is vaak ook meer dan prima.

Er waren meerdere maanden waar iedereen die dat wilde bitcoin voor een prijs tussen de $3.000 en $4.000 kon aanschaffen. Toch bleven die aankopen uit.

Wanneer er een bodem is, dan heb je daarna de tijd om te kopen. Het is volgens de Twitteraar niet zo dat je bij een bodem snel moet handelen. Vaak duren deze best lang.

2. Je hebt je emoties niet onder controle

Emoties moet je uitschakelen tijdens het handelen. Wanneer je een daghandelaar bent zijn grafieken en patronen belangrijker dan je gevoel. Hoe moeilijk dat soms ook is.

Angsten beperken handelaren om uiteindelijk de stap te maken. Wanneer we, zoals nu, weer tegen de $11.000 aanschurken en boven de magische grens van 10K zijn uitgeschoten denk je vaak: ‘Had ik maar gekocht op een eerder moment.’

Die tijd is er niet meer. Wanneer jouw indicatoren vertellen dat het wel goed zit met de markt, moet je toeslaan. En niet jammeren over vroeger, maar kijken naar de situatie van nu.

3. Je weigert je aan te passen aan de markt

In onderstaande tweet legt Bitcoin Macro het verschil uit tussen de verschillende rollen in een markt.

Hij stelt dat handelen beter is dan alles vasthouden. Wanneer de markt flink in een dip zit, is het eigenlijk onzinnig om te hodlen. Je verdient immers alleen geld wanneer de prijs van bitcoin of een andere cryptomunt die je bezit stijgt.

Dat is bij een trader ook zo, maar daar kun je nog van investering wisselen wanneer je een bepaalde trend ziet.

Het punt is: pas je aan aan de markt. Alles vasthouden is misschien niet de beste strategie.

Persoonlijk handel ik niet meer, bitcoin aankopen op een vast moment in de maand of week werkt voor mij meer dan prima. Maar er valt meer te halen wanneer je de markt leest.

4. Handelen om het handelen

Bovenstaande betekent niet dat je altijd maar moet handelen, elke dag en elk moment. Soms moet je stil zitten en wachten op de markt. Handel naar jouw inzichten, niet naar je gevoel. De meeste handelaren doen echter het omgekeerde.

Veel amateurbeleggers maken in een split-second een beslissing om een bepaalde cryptomunt te kopen of verkopen. Dat kun je beter alleen doen als je het ook kunt verantwoorden aan jezelf.

Bron: CCN

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder