Bitcoin (BTC) door $11.000 na uitspraken Witte Huis, altcoins herstellen

De cryptomarkt lijkt nieuw vertrouwen te tanken uit de woorden van de Amerikaanse minister Munchin van Financiën. Deze benadrukt dat de Trump-regering innovatie in de cryptosector niet wil frustreren: de overheid wil alleen de ‘bad actors’ die misbruik maken van bitcoin (BTC) en cryptovaluta aanpakken.

Bitcoin is afgelopen nacht even door de $11.000, om daarna even terug te zakken. Op moment van schrijven staat de grootste cryptomunt op $10.700 bij Bitfinex.

Altcoins die flink stijgen zijn Bitcoin Cash en Bitcoin SV. Ook cryptomunten als Monero, Cosmos en Tezos herstellen goed. Opvallend het handelspaar ETH/BTC staat in het groen: gaat ethereum op bitcoin inlopen op moment van schrijven?

Bitcoin (BTC) update

Rond middernacht Nederlandse tijd schoot de koers door de $11.000. Op moment van schrijven schommelt de koers rond $10.700. Zoomen we uit op de weekgrafiek, dan krabbelt bitcoin weer omhoog.

BTC koers afgelopen week (bron: Coincap.io)

Maandagnacht beleefde de koers een voorlopig dal. Ondanks het nieuws uit het Witte Huis, lijken kopers meer vertrouwen nodig te hebben om ruim boven $11.000 te geraken. Wat vinden analisten op Twitter van het ontstane beeld? Dit sociale medium geldt doorgaans als een thermometer van het marktsentiment.

Cryptotwitter

Josh Rager ziet dat de koers ‘sterk’ de dag heeft afgesloten (2 uur ’s nachts Nederlandse tijd is de sluiting van de dag, red)

Hij ziet $10.950 nog steeds als een belangrijke support voor BTC.

Big Cheds ziet zich de komende uren een piek-en-dal patroon ontwikkelen, waar bij de derde vorming de koers weer gaat opveren.

Big Chonis ziet naar aanleiding van de uitspraken dat de koers positief reageert. Niettemin blijft de koers forse weerstand houden net boven de $11.000.

Om 12 uur komt John van Meer met een uitgebreide technische analyse van bitcoin. Stay tuned, stay crypto!

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!