Bitcoin BTC koers update analyse cryptotwitter

Bitcoin schommelt bij $11.550, overtollig Canadees gas voor BTC mining

Bitcoin (BTC) schommelde vandaag rond de $11.700, maar weet vanwege gebrek aan volume niet door de weerstand bij $11.800 heen te breken. Op moment van schrijven staat de koers op $11.559 (0.9%), vrijwel hetzelfde als ongeveer een etmaal geleden.

Een aantal altcoins stijgen wél zoals Stellar Lumens (XLM) en Binance Coin (BNB), zowel in dollar –  als in satoshiwaarde. Ook Ripple (XRP) lijkt wat momentum te krijgen.

Canadese gas voor minen bitcoin

Bitcoinist komt deze vrijdagmiddag met een opvallend nieuwtje: Canadese energiebedrijven minen bitcoin door restgas in te zetten. Het is gewonnen gas, dat te duur is om op de (retail) energiemarkt te verkopen. Dat gas wordt omgezet in elektriciteit om miners op aan te sluiten. Het alternatief voor het overtollige gas is namelijk het verbranden ervan.

Dat meldt Francis Pouliot van Bull Bitcoin op Twitter.

Bitcoin (BTC) update

Bitcoin is vorige week vrijdag gestart met een koers van $11.200 en gedurende de week steeg de koers om woensdag zelfs door de $13.000 te breken. Dat momentum is de afgelopen twee dagen door een aantal support levels heen gezakt.

Vandaag steeg de koers door de $11.700, maar de weerstand bij $11.800 lijkt vooralsnog te sterk.

BTC koers afgelopen week (bron: Coincap.io)

Analist Elroy Ryon van het Crypto Huis meldde vanmiddag al dat het met bitcoin twee kanten op kan gaan. Hij benadrukt in zijn analyse dat de support bij $10.350 behouden blijft voor de bulls. Aan de bovenkant zit behoorlijke weerstand tussen $12.150 en $12.400.

Bron: Het Crypto Huis

Cryptotwitter

Hoe beoordelen analisten op Twitter de koers op de korte termijn? Crypto Monk ziet het level bij $10.950 als een belangrijke steun voor de koers. Zodra die breekt, dan kán BTC onder de $10.000 geraken.

Analist Josh Rager ziet dat het volume afneemt, waardoor het lastig wordt om door de $11.760 barrière heen te breken. Hij legt de lat wat hoger en vindt dat een koers onder $11.138 een bearish signaal is naar de markt.

Altcoins

Zowel plussen als minnen in de top 10. Opvallende stijgers zijn Binance Coin, Stellar Lumens en Tron. Daarentegen levert Huobi Token ruim 20% in.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!