Bitcoin schommelt bij $11.550, overtollig Canadees gas voor BTC mining

Bitcoin (BTC) schommelde vandaag rond de $11.700, maar weet vanwege gebrek aan volume niet door de weerstand bij $11.800 heen te breken. Op moment van schrijven staat de koers op $11.559 (0.9%), vrijwel hetzelfde als ongeveer een etmaal geleden.

Een aantal altcoins stijgen wél zoals Stellar Lumens (XLM) en Binance Coin (BNB), zowel in dollar – als in satoshiwaarde. Ook Ripple (XRP) lijkt wat momentum te krijgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Canadese gas voor minen bitcoin

Bitcoinist komt deze vrijdagmiddag met een opvallend nieuwtje: Canadese energiebedrijven minen bitcoin door restgas in te zetten. Het is gewonnen gas, dat te duur is om op de (retail) energiemarkt te verkopen. Dat gas wordt omgezet in elektriciteit om miners op aan te sluiten. Het alternatief voor het overtollige gas is namelijk het verbranden ervan.

Dat meldt Francis Pouliot van Bull Bitcoin op Twitter.

Bitcoin (BTC) update

Bitcoin is vorige week vrijdag gestart met een koers van $11.200 en gedurende de week steeg de koers om woensdag zelfs door de $13.000 te breken. Dat momentum is de afgelopen twee dagen door een aantal support levels heen gezakt.

Vandaag steeg de koers door de $11.700, maar de weerstand bij $11.800 lijkt vooralsnog te sterk.

Bitcoin schommelt bij $11.550, overtollig Canadees gas voor BTC mining

BTC koers afgelopen week (bron: Coincap.io)

Analist Elroy Ryon van het Crypto Huis meldde vanmiddag al dat het met bitcoin twee kanten op kan gaan. Hij benadrukt in zijn analyse dat de support bij $10.350 behouden blijft voor de bulls. Aan de bovenkant zit behoorlijke weerstand tussen $12.150 en $12.400.

Bitcoin schommelt bij $11.550, overtollig Canadees gas voor BTC mining

Cryptotwitter

Hoe beoordelen analisten op Twitter de koers op de korte termijn? Crypto Monk ziet het level bij $10.950 als een belangrijke steun voor de koers. Zodra die breekt, dan kán BTC onder de $10.000 geraken.

Analist Josh Rager ziet dat het volume afneemt, waardoor het lastig wordt om door de $11.760 barrière heen te breken. Hij legt de lat wat hoger en vindt dat een koers onder $11.138 een bearish signaal is naar de markt.

Altcoins

Zowel plussen als minnen in de top 10. Opvallende stijgers zijn Binance Coin, Stellar Lumens en Tron. Daarentegen levert Huobi Token ruim 20% in.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Zijn diepgaande kennis en analytische vaardigheden stellen hem in staat om complexe marktgegevens te ontcijferen en waardevolle inzichten te delen met zijn publiek. Naast zijn professionele bezigheden heeft Wessel een grote passie voor muziek en sport. Hij brengt graag tijd door buiten de digitale wereld en is een fervent bezoeker van concerten en sportwedstrijden. Deze liefde voor live-evenementen weerspiegelt zijn behoefte aan directe ervaringen en interactie met de wereld om hem heen. Wessel is ook iemand die veel waarde hecht aan tijd doorbrengen met zijn familie en vrienden. Of het nu gaat om een spontane uitstap of een geplande vakantie, hij koestert deze momenten en ziet ze als een essentieel onderdeel van zijn leven. Deze uitstapjes bieden hem niet alleen ontspanning en plezier, maar versterken ook zijn banden met zijn dierbaren. Zijn collega's en kennissen in de crypto-industrie waarderen Wessel vooral om zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid. Hij staat bekend om zijn vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband uitstekend werk te leveren, waarbij hij altijd streeft naar het behalen van concrete resultaten. Zijn pragmatische aanpak en toewijding maken hem tot een waardevolle speler in elk project. Wessel's betrouwbaarheid is een ander kenmerk dat hem onderscheidt. In een industrie die soms onvoorspelbaar en volatiel kan zijn, biedt zijn standvastigheid en integriteit een rotsvaste basis voor zijn collega's, lezers en volgers. Zijn vermogen om consistente en betrouwbare analyses te leveren, heeft hem een gerespecteerde stem in de gemeenschap gemaakt. Samenvattend combineert Wessel zijn uitgebreide kennis van de cryptomarkt met een rijk persoonlijk leven vol muziek, sport en familie. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.