Bitcoin BTC koers update analyse cryptotwitter
Nieuws » Bitcoin schommelt bij $11.550, overtollig Canadees gas voor BTC mining

Bitcoin schommelt bij $11.550, overtollig Canadees gas voor BTC mining

Bitcoin (BTC) schommelde vandaag rond de $11.700, maar weet vanwege gebrek aan volume niet door de weerstand bij $11.800 heen te breken. Op moment van schrijven staat de koers op $11.559 (0.9%), vrijwel hetzelfde als ongeveer een etmaal geleden.

Een aantal altcoins stijgen wél zoals Stellar Lumens (XLM) en Binance Coin (BNB), zowel in dollar –  als in satoshiwaarde. Ook Ripple (XRP) lijkt wat momentum te krijgen.

Canadese gas voor minen bitcoin

Bitcoinist komt deze vrijdagmiddag met een opvallend nieuwtje: Canadese energiebedrijven minen bitcoin door restgas in te zetten. Het is gewonnen gas, dat te duur is om op de (retail) energiemarkt te verkopen. Dat gas wordt omgezet in elektriciteit om miners op aan te sluiten. Het alternatief voor het overtollige gas is namelijk het verbranden ervan.

Dat meldt Francis Pouliot van Bull Bitcoin op Twitter.

  bitcoin meester  

Bitcoin (BTC) update

Bitcoin is vorige week vrijdag gestart met een koers van $11.200 en gedurende de week steeg de koers om woensdag zelfs door de $13.000 te breken. Dat momentum is de afgelopen twee dagen door een aantal support levels heen gezakt.

Vandaag steeg de koers door de $11.700, maar de weerstand bij $11.800 lijkt vooralsnog te sterk.

BTC koers afgelopen week (bron: Coincap.io)

Analist Elroy Ryon van het Crypto Huis meldde vanmiddag al dat het met bitcoin twee kanten op kan gaan. Hij benadrukt in zijn analyse dat de support bij $10.350 behouden blijft voor de bulls. Aan de bovenkant zit behoorlijke weerstand tussen $12.150 en $12.400.

Bron: Het Crypto Huis

Cryptotwitter

Hoe beoordelen analisten op Twitter de koers op de korte termijn? Crypto Monk ziet het level bij $10.950 als een belangrijke steun voor de koers. Zodra die breekt, dan kán BTC onder de $10.000 geraken.

Analist Josh Rager ziet dat het volume afneemt, waardoor het lastig wordt om door de $11.760 barrière heen te breken. Hij legt de lat wat hoger en vindt dat een koers onder $11.138 een bearish signaal is naar de markt.

Altcoins

Zowel plussen als minnen in de top 10. Opvallende stijgers zijn Binance Coin, Stellar Lumens en Tron. Daarentegen levert Huobi Token ruim 20% in.

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Deze 5 grafieken maken duidelijk dat bitcoin meer is dan de Tulpenmanie

Wessel Simons

‘Bitcoin beter reguleren voordat er een ETF komt’, aldus SEC-voorzitter

Arnold Hubach

CEO Overstock.com dumpt aandelen en koopt bitcoin, goud en zilver

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder