BitMEX bitcoin BTC koers update analyse
Nieuws » Beleggers nemen $83 miljoen aan bitcoin (BTC) op bij BitMEX

Beleggers nemen $83 miljoen aan bitcoin (BTC) op bij BitMEX

Beleggers hebben $83 miljoen aan bitcoin (BTC) opgenomen bij BitMEX. De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) onderzoekt momenteel of de derivatenbeurs beleggers uit de VS heeft bediend. Dat is namelijk sinds januari 2019 verboden door de Amerikaanse autoriteiten. Is er sprake van paniek?

Op de beurs kunnen beleggers speculeren met een hefboom tot 100 keer de inleg.

BitMEX en bitcoin (BTC)

Onderzoeksbureau TokenAnalyst uit Londen monitort de in – en uitstroom van kapitaal naar de ‘hot’ wallets van bekende cryptobeurzen na op de blockchain.

Uit de onderstaande tweet blijkt dat er bij BitMEX $83 miljoen aan BTC is uitgestroomd. Dit terwijl er slechts $12 miljoen is ingestroomd.

Dat er méér kapitaal uitstroomt dan in, is vaker voorgekomen, blijkt uit onderstaande grafiek van TokenAnalyst. Met andere woorden: is de recente berichtgeving wel van invloed?

Historische in – en uitstroom van kapitaal op BitMEX. Bron: TokenAnalyst

BitMEX en CFTC

De CFTC, de waakhond van de futures – en commoditymarkt, legt de beurs uit HongKong onder de loep. Dat meldde persbureau Bloomberg op basis van enkele anonieme bronnen afgelopen vrijdag.

Zowel de Canadese als de Amerikaanse autoriteiten hebben BitMEX uitgesloten voor handel met beleggers uit deze landen. Het ontbreekt simpelweg aan de juiste licentie daarvoor. Het verbod geldt sinds januari dit jaar.

Mogelijk dat beleggers door middel van een VPN-verbinding wél toegang hebben gekregen tot de derivatenhandel in BTC. BitMEX is geregistreerd op de Seychellen, voor de Oost-Afrikaanse kust. Het is onbekend hoe ver de arm van de Amerikaanse autoriteiten reikt.

Gezien de data van Tokenanalyst, is er ook maar de vraag of er sprake is van paniek onder beleggers. De Belgische twitteraar Whale Panda reageert als volgt:

Volume

BitMEX had de afgelopen 24 uur een handelsvolume van $3,55 miljard op moment van schrijven, volgens marktvorser Coinmarketcap.

De derivatenhandel staat op zichzelf los van de spotmarkt. Wel komt de prijsvorming van de contracten tot stand via een prijsindex, die is gebaseerd op prijzen van de spotmarkten Bitstamp en Coinbase.

Bron: Cointelegraph

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder