bitcoin update nieuws btc

Bitcoin (BTC) schommelt bij $11.200, maar volume neemt weer toe

Bitcoin (BTC) staat op moment van schrijven op $11.145 (-1%). Analisten zien het handelsvolume het wat toenemen op de koers. Komt er dan toch een uitbraak boven $12.000 aan? Altcoins leveren in, uitzondering is Algorand die 13% stijgt.

Bitcoin (BTC) update

Rond 23 uur zaterdagavond dipte de koers naar $10.890, maar BTC krabbelde op boven de $11.200. Sinds donderdagochtend hanteert BTC een koers onder de $12.000.

Met afnemend volume en een relatieve hoge RSI zijn de tekenen op de korte termijn bearish, zo oordeelt analist John van Meer in zijn bitcoin analyse.

Wat zeggen analisten op Twitter? Analist Crypto Monk benadrukt dat $10.950 een belangrijke support is, een zone waar BTC gisteravond even naartoe dipte.

Er zijn ook wat lichtpuntjes, merken enkele analisten op. Onder meer Josh Rager ziet dat het volume wat toeneemt enkele uren terug.

Luke Martin ziet ook dat het volume weer toeneemt.

Ook Mac is redelijk tevreden met het sluiten van de daggrafiek.

bitcoin meester

Volume bitcoin afgelopen 24 uur

Klopt het wat de analisten zeggen? In de onderstaande grafiek zien we inderdaad dat het volume enkele piekjes heeft de afgelopen 24 uur. De grootste ruilbeurzen zijn Coinbase, Bitfinex en Kraken.

Bron: Bitcoinity.org

Grotere timeframes

In ‘choppy’ tijden, waarbij BTC weinig beweegt is het aan te raden om even uit te zoomen en te kijken naar de prestaties van bitcoin tot nu toe. Wall Street volger Charlie Bilello wrijft het er nog even in:

Ook Peter Brandt tekent een mooie groeicurve voor BTC.

Altcoins

Altcoins gaan door barre tijden heen. Crypto Michael deelt op Twitter een grafiek die het rendement van altcoins in een altseason benadrukt. Hij impliceert dat altcoins een bodem bereikt hebben?

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!