bitcoin BTC koers analyse update bearish

Bitcoin (BTC) analyse: weinig volume houdt koers onder $13.000

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – In het begin van de week was ik bullish en ging het goed tot de $13.000. Daarna dipte de bitcoin (BTC) koers flink en is daar nog niet van hersteld. Gaat het herstellen of zijn er meer rode cijfers te verwachten? Lees verder!

Bitcoin (BTC) koers wekelijkse grafiek

De grafieken zagen er in het begin van de week een stuk mooier en bullish uit. De huidige candlestick (onderstaande grafiek 1, red) heeft nu een bearish vorm aangenomen. We zien een lange wick, wat aangeeft dat de bears de prijs met kracht naar beneden hebben geduwd.

De candlestick heeft ten opzichte van vorige week wel een higher low gemaakt, dus zo erg is het allemaal nog niet. 

Op de grafiek is te zien dat de koers wederom de door de 0.618 Fibonacci is afgewezen. Dit niveau zal de komende tijd mijn inziens een sterke weerstand blijven. De RSI is overbought en ook het volume neemt de afgelopen weken af, wat bearish signalen zijn.

Op basis van deze indicatoren en ook de prijsactie lijkt het er steeds meer op dat er voorlopig misschien geen nieuwe top zal worden gemaakt. Er moet juist een higher low op de wekelijkse grafiek worden gevormd.

De laatste lower high vinden we op de $9.600 (zwarte lijn). Zelfs als de koers weer daalt tot net boven $9.600 zit het op de wekelijkse grafiek in een uptrend. Wanneer dit gebeurt is afhankelijk van de dagelijkse trend waar ik hieronder verder op in ga.

Figuur 1: De indicatoren zijn bearish en er moet misschien een wekelijkse higher low worden gevormd ten opzichte van de zwarte lijn.

Bitcoin (BTC) prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) zitten we nog in een uptrend en zolang dat doorzet gaan we nog geen higher low vormen op de wekelijkse grafiek. Er is ook een symmetrische driehoek te zien waar de koers de komende week tot twee weken uit moet breken.

Welke kant dat op wordt is niet te zeggen, maar vanwege de wekelijkse overbought RSI en het afnemende volume ben ik voorlopig sceptisch voor de bulls. Ze hebben namelijk ook moeite om de 12EMA (blauwe lijn) te behouden.

Als de driehoek bearish uitbreekt, kijk ik naar steunpunten op $9.400 – 9.600, $9.000 en $8.400. Als de driehoek bullish uitbreekt, dan kunnen we opnieuw de $13.000 testen.

FIguur 2: De prijs zal zich hoogstwaarschijnlijk blijven afspelen in de symmetrische driehoek de komende één tot twee weken.

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3) is te zien dat de bears de overhand hebben. Bij de pijl waren de bulls eerder uit een evenwicht patroon gebroken, maar hebben de volledige winst daarbij weer terug moeten geven.

De 12EMA (blauwe lijn) is al een tijdje bearish gekruist met de 26EMA (rode lijn), wat aangeeft dat de bears de controle hebben op de 4 uur grafiek. De 4 uur trend is net aan weer positief veranderd, maar op laag volume, wat niet een goed teken is voor de bulls.

Figuur 3: De bears hebben nog de overhand, te zien aan de bearish kruising van de 12EMA (blauwe lijn) met de 26EMA (rode lijn)

Conclusie

Na een flinke correctie is de koers belandt in een wekelijkse evenwicht patroon waar het zo te zien nog één tot twee weken in moet zitten binnen de symmetrische driehoek op de dagelijkse grafieken.

Het is nog te vroeg om te zeggen welke kant de koers uit gaat breken, maar vanwege de hoge wekelijkse RSI en afnemende volume ben ik meer bearish. We moeten de komende tijd afwachten op meer informatie uit de grafieken om er duidelijker iets over te zeggen.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!