btc bitcoin koers update bear
Nieuwsberichten » Bitcoin » Bitcoin koers op $11.580, NASA-computer gebruikt voor BTC mining

Bitcoin koers op $11.580, NASA-computer gebruikt voor BTC mining

Bitcoin (BTC) staat op $11.580 op moment van schrijven, terwijl de meeste ‘major’ altcoins in waarde inleveren. Opvallende stijgers zijn Chainlink (LINK), Monero (XMR) en de kleinere cryptomunten Elrond, Populous en Ethos. Maar eerst een opvallend nieuwtje: BTC minen met een oude NASA-computer.

Bitcoin (BTC) minen met NASA-computer

Raketten en kreten zoals ‘to the moon’ zijn heel erg crypto. Het Apollo-ruimtevaartprogramma van NASA liep van 1961 en 1972.

Uiteindelijk lukte het de Amerikanen om op 16 juli 1969, bijna vijftig jaar geleden, voet op de maan te zetten. Een van de (navigatie) computers aan boord was de Apollo Guidance Computer (AGC), destijds een technologische doorbraak van de hoogste orde.

De ruimtevaart historicus Ken Shiriff heeft geëxperimenteerd door het bitcoin hash algoritme op deze oude computerunit te installeren. Hij kwam er snel achter dat een beetje usb-stick tegenwoordig meer computerkracht heeft dan deze ‘oude dame’. Een stickie van $70 kan 130 miljard hashes per seconde verwerken.

  bitcoin meester  

Nieuwsoverzicht

Een kort nieuwsoverzicht van enkele nieuwtjes van de afgelopen 24 uur:

1. Trump: bitcoin is géén geld

Niemand minder dan Donald Trump besloot om ook zijn mening over bitcoin te geven. Via Twitte uiteraard. Het is zoals je verwacht het bekende riedeltje: bitcoin wordt gebruikt voor drugshandel en andere illegale activiteiten. Trump is duidelijk: bitcoin en andere cryptomunten zijn geen geld.

2. Bitcoin mining industrie groeit hard

Het minen van bitcoinn is een lucratieve business wanneer je op de juiste plek zit. Met goedkope energie en de juiste hardware vallen grote winsten te behalen. En dat blijft niet onopgemerkt.

3. Cryptobeurs Bitpoint gehackt: $32 miljoen verdwenen

De Japanse exchange Bitpoint is gehackt. De hackers hebben $32 miljoen buitgemaakt. De gereguleerde cryptobeurs heeft de handel in cryptomunten direct stopgezet. Moederbedrijf Remixpoint Inc. zegt in een verklaring (PDF) dat $23 miljoen van de $32 miljoen fondsen van klanten zijn.

Bitcoin (BTC) update

Bitcoin heeft moeite om door bepaalde weerstanden heen te breken. De eerste zone lijkt te liggen bij $11.800 en daarna $12.000. Het ontbreekt BTC simpelweg aan volume voor een opwaartse beweging, ziet ook Josh Rager.

Om 12 uur komt John van Meer met een uitgebreide analyse van de bitcoin koers. 

BTC koers afgelopen 24 uur (bron: Coincap.io)

 

Altcoins

Altcoins leverden ook deze week weer wat in ten opzichte van bitcoin, vier dagen achtereen in het rood zoals Luke Martin. Maar zolang de bitcoin koers afkoelt, staat de deur op een kier voor de altcoins om wat te gaan stijgen. Opvallende stijger is Chainlink (LINK) en ook Monero (XMR) stijgt.

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Podcast Bitcoin Journaal #9: Bitcoin Segwit, FATF, Noord-Korea & hacks

Redactie

Bitcoin (BTC) Rich List: Meer adressen ter waarde van $100.000 dan ooit

Robin Heester

Bitcoin oplichtingszaak van $800.000: Russische ijshockeyer opgepakt

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder