btc bitcoin koers update bear

Bitcoin koers op $11.580, NASA-computer gebruikt voor BTC mining

Bitcoin (BTC) staat op $11.580 op moment van schrijven, terwijl de meeste ‘major’ altcoins in waarde inleveren. Opvallende stijgers zijn Chainlink (LINK), Monero (XMR) en de kleinere cryptomunten Elrond, Populous en Ethos. Maar eerst een opvallend nieuwtje: BTC minen met een oude NASA-computer.

Bitcoin (BTC) minen met NASA-computer

Raketten en kreten zoals ‘to the moon’ zijn heel erg crypto. Het Apollo-ruimtevaartprogramma van NASA liep van 1961 en 1972.

Uiteindelijk lukte het de Amerikanen om op 16 juli 1969, bijna vijftig jaar geleden, voet op de maan te zetten. Een van de (navigatie) computers aan boord was de Apollo Guidance Computer (AGC), destijds een technologische doorbraak van de hoogste orde.

De ruimtevaart historicus Ken Shiriff heeft geëxperimenteerd door het bitcoin hash algoritme op deze oude computerunit te installeren. Hij kwam er snel achter dat een beetje usb-stick tegenwoordig meer computerkracht heeft dan deze ‘oude dame’. Een stickie van $70 kan 130 miljard hashes per seconde verwerken.

Nieuwsoverzicht

Een kort nieuwsoverzicht van enkele nieuwtjes van de afgelopen 24 uur:

1. Trump: bitcoin is géén geld

Niemand minder dan Donald Trump besloot om ook zijn mening over bitcoin te geven. Via Twitte uiteraard. Het is zoals je verwacht het bekende riedeltje: bitcoin wordt gebruikt voor drugshandel en andere illegale activiteiten. Trump is duidelijk: bitcoin en andere cryptomunten zijn geen geld.

2. Bitcoin mining industrie groeit hard

Het minen van bitcoinn is een lucratieve business wanneer je op de juiste plek zit. Met goedkope energie en de juiste hardware vallen grote winsten te behalen. En dat blijft niet onopgemerkt.

3. Cryptobeurs Bitpoint gehackt: $32 miljoen verdwenen

De Japanse exchange Bitpoint is gehackt. De hackers hebben $32 miljoen buitgemaakt. De gereguleerde cryptobeurs heeft de handel in cryptomunten direct stopgezet. Moederbedrijf Remixpoint Inc. zegt in een verklaring (PDF) dat $23 miljoen van de $32 miljoen fondsen van klanten zijn.

bitcoin meester

Bitcoin (BTC) update

Bitcoin heeft moeite om door bepaalde weerstanden heen te breken. De eerste zone lijkt te liggen bij $11.800 en daarna $12.000. Het ontbreekt BTC simpelweg aan volume voor een opwaartse beweging, ziet ook Josh Rager.

Om 12 uur komt John van Meer met een uitgebreide analyse van de bitcoin koers. 

BTC koers afgelopen 24 uur (bron: Coincap.io)

 

Altcoins

Altcoins leverden ook deze week weer wat in ten opzichte van bitcoin, vier dagen achtereen in het rood zoals Luke Martin. Maar zolang de bitcoin koers afkoelt, staat de deur op een kier voor de altcoins om wat te gaan stijgen. Opvallende stijger is Chainlink (LINK) en ook Monero (XMR) stijgt.

 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!