Bitcoin BTC koers update analyse cryptotwitter
Nieuws » BitMEX: Bitcoin Lightning Nodes claimen 2.22 BTC om ‘dieven’ af te schrikken

BitMEX: Bitcoin Lightning Nodes claimen 2.22 BTC om ‘dieven’ af te schrikken

Nodes op het Bitcoin (BTC) Lightning Network hebben 2.22 BTC geclaimd in zogenaamde ‘justice transactions’ om zo potentiële dieven af te schrikken. Dat blijt uit onderzoek van BitMEX Research.

Zogenaamde justice transactions is een manier om nodes te ontmoedigen om een poging te doen om bitcoin te stelen op het netwerk.

Als een dief probeert fondsen te stelen dan is het by design zo dat hij al zijn bitcoin verliest. Niet alleen het geld dat hij wil stelen, maar hij verliest ook de bitcoin in zijn eigen kanalen.

BitMEX

Een heftige straf. En die is vooral bedoeld om mensen af te schrikken.

Dieven

De onderzoekers van BitMEX zeggen 241 van deze ‘straffen’ te hebben ontdekt op het netwerk sinds december 2017. Daarbij vermelden zij wel dat er misschien wat foutjes in de cijfers zitten. Dus erg betrouwbaar is het niet. Er zijn betere en nauwkeurige tools voor, maar die kosten meer tijd om te gebruiken.

In oktober 2018 bereikte de justice transactions een hoogtepunt: er werden toen meer dan 60 potentiële dieven gestraft.

lightning straffen transacties
Bitcoin geclaimd door ‘eerlijke’ nodes. Bron: BitMEX

Het onderzoek geeft aan dat ongeveer 0.7% van de actieve kanalen betrokken zijn geweest bij deze justice transacties. De onderzoekers van BitMEX concluderen dat dit systeem een degelijke manier is om grootschalige en systematische diefstallen te voorkomen in de toekomst.

Er is immers veel te verliezen en weinig te winnen voor eventuele kwaadwillenden.

Veiligheid op het Lightning Network

Het Lightning Network (LN) is een nieuwe laag bovenop bitcoin. Het doel van het protocol: een netwerk bouwen om peer to peer transacties te doen zonder de onderlaag van bitcoin te belasten. LN is vooral bedoeld vooral voor snelle (kleine) transacties.

Op dit moment bevindt het netwerk zich nog in een experimentele fase. Daar horen problemen als ‘dieven’ bij. Eerder dit jaar weren zogenaamde watchtowers geïntroduceerd op het netwerk. Dit stukje software geeft een node de mogelijkheid verder te ‘kijken’ dan normaal.

Het Lightning Network is veel belovend, maar tegelijkertijd staat het nog in de kinderschoenen. Het doel is duidelijk, maar de weg naar dat doel is nog lang. Ontwikkelaars benadrukken vaak dat je op het netwerk van Lightning alleen mee moet doen als je weet wat je doet.

Het is nog lang geen plug-and-play toepassing voor iedereen, maar er wordt dus druk gebouwd en geëxperimenteerd. Je kunt met enkele Satoshi’s al meedoen aan het experiment.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder