Bitcoin (BTC) daalt onder $11.600. Betalen via Lightning Network bij Amazon?

Bitcoin (BTC) staat op dit moment op een prijs van $11.550. Dat is aanzienlijk lager dan gisteren rond dit tijdstip. De prijs van BTC zit vandaag even in een dipje, maar als je naar de periode van een jaar kijkt gaat het qua prijsontwikkeling best goed.

Welke scenario’s zijn er mogelijk en wat gaat de prijs van bitcoin doen? Dat lees je in onze laatste analyse.

Bitcoin prijsverloop afgelopen jaar

Bitcoin Lightning Network

Terwijl we met zijn allen druk bezig zijn over de prijs wordt er op allerlei manieren gebouwd aan de toekomst van bitcoin.

Een onderdeel van die toekomst is mogelijk het Lightning Network (LN). Deze nieuwe laag bovenop bitcoin zorgt ervoor dat je razendsnel bitcoin kunt versturen naar anderen op het netwerk. Erg handig bij bijvoorbeeld aankopen in een winkel. Je wil daar niet wachten op een conformatie op de bitcoin blockchain.

De Amerikaanse start-up Fold maakt via het Lightning Network bitcoin betalingen bij Amazon, Starbucks, Uber en andere grote retailers mogelijk. Dat meldt het bedrijf in een blogpost.

LN betalingen worden via de Fold website verwerkt. Gebruikers kunnen daar een betaalverzoek maken voor hun Lightning wallet. Na de betaling krijg je een ‘cadeaukaart’ die je bij de verschillende aangesloten bedrijven kunt gebruiken.

Fold doet niet aan ‘Know-Your-Customer’ (KYC) maatregelen, waardoor het privé blijft. Er is ook geen ruimte voor altcoins, Fold zet groots in op alleen bitcoin.

Leuke toepassing

In de toekomst gaan we misschien direct kunnen betalen met de grootste cryptomunt bij verschillende bedrijven. Maar voorlopig zijn het dit soort (tussen)oplossingen waardoor ‘we’ bitcoin als betaalmiddel kunnen gebruiken.

Cryptotwitter over bitcoin (BTC)

Goed, terug naar de prijs van bitcoin… Veel mensen in de cryptospace delen hun bevindingen op Twitter. Een kleine greep uit het aanbod van vandaag.

Crypto Michaël ziet een hoop bearish divergences. Een val naar beneden lijkt aanstaande.

Ook Josh Rager is niet positief. Met name het lage volume kan de prijs van bitcoin wel eens in de weg zitten.

CryptoUB ziet nog wel enige positieve mogelijkheden voor de prijs van BTC.

Ook twitteraar SatoshiFlipper ziet wel enige positiviteit voor de prijsontwikkeling.

Altcoins

Ook de altcoinmarkt kleurt rood. In de top 10 qua marktkapitalisatie staat alles er minder goed voor dan gisteren.

Litecoin (LTC) en Binance Coin (BNB) pakken een heel klein beetje terrein terug op bitcoin. De rest moet opnieuw waarde tegenover bitcoin inleveren.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!