cryptopia hack
Nieuws » ‘Cryptopia hack was inside job’, tijdens de hack werd voor miljoen aan bitcoin en crypto gestolen

‘Cryptopia hack was inside job’, tijdens de hack werd voor miljoen aan bitcoin en crypto gestolen

Cryptopia is dit jaar slachtoffer geworden van een hack waarbij $14.75 miljoen voor bitcoin en andere cryptomunten werd gestolen. De cryptobeurs uit Nieuw-Zeeland is in eerste instantie doorgestart, maar hield medio mei op te bestaan. Het bedrijf doorloopt al even een liquidatieproces. Nu komt er een verhaal van een oud-ontwikkelaar die de oprichters van de beurs beschuldigd van fraude en ernstige tekortschieten van de bestuurders.

Cryptopia hack

Deze ‘voormalige Cryptopia-ontwikkelaar’ beweert dat de hack mogelijk een inside job is. De bekende Twitter-influencer @notsofast doet de onthulling waarin hij het verhaal deelt.

Intranel

Kern van het verhaal: fintechbedrijf Intranel heeft Cryptopia ‘vijandig’ overgenomen.

In een uitgebreid Steemit artikel vertelt de voormalige ontwikkelaar Vcdragon, over het ontstaan van Cryptopia. Samen met mede-oprichter Adam Clark startte hij rond januari 2014 een hobbyproject genaamd Cryptopia. Toen de cryptobeurs groeide, heeft Adam ontslag genomen als ontwikkelaar bij Intranel.

Naarmate de beurs populairder werd, groeide ook belangstelling van Intranel in Cryptopia. Intranel bood adviesdiensten aan om verder te groeien.

Intranel heeft een aanbod gedaan waarbij ze in ruil voor 20% in het bedrijf alle zakelijke management- en ontwikkelingsactiviteiten gingen uitvoeren. Zaken als helpen bij het aannemen en beheren van personeel, betalen van belastingen, lobbyen voor toezichthouders begeleiding en alle ‘saaie’ zakelijke dingen

Vcdragon

De samenwerking kreeg al snel een verkeerde wending. Intranel huurde namelijk haar eigen personeel in bij Cryptopia tegen “exorbitante tarieven”.

Paard van Troje

Het ingehuurde personeel kreeg ook managementtaken toebedeeld. Hierdoor nam de invloed van Intranel toe. Uiteindelijk wilde de adviesfirma nog een extra 5 procent aan aandelen.

Daarna trad Adam af wegens de opgelopen interne druk en volgde het advies van Intranel om een ​​vakantie te nemen om burn-out te voorkomen.

Vcdragon beweert in zijn blog dat zijn vakantie niet is doorbetaald maar – erger nog – dat zijn positie was overgenomen toen hij terugkeerde. De voormalige ontwikkelaar beweert dat Intranel Cryptopia uitdroogt en tegelijkertijd het bedrijf methodisch absorbeert. Een vijandig overname dus.

Ze hebben overal geld afgetapt, we hebben belasting betaald over de griepprikken van hun personeel. We betaalden belasting op kerstpassen voor hun personeel en ons bedrijf kocht de geschenken. Alles wat ze niet in hun macht hadden. Dat nekte ons uiteindelijk.

Vcdragon legt uit dat in november 2018 de mogelijkheid dat Cryptopia failliet zou gaan extreem groot was.  Intranel was niet goed voor Cryptopia. Vcdragon zelf beweerde geen kennis te hebben van de hack in januari,  wel speculeerde hij dat de hack misschien door Intranel is georganiseerd om alles te verbergen.

De soap gaat nog wel even door als dit soort smeuïge geruchten uit de hoek van oud-werknemers komen. To be continued… 

Bron: AMB / steemit

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Cryptobeurs Binance komt slachtoffers van hack privé-gegevens tegemoet

Marvin Kroon

Cryptopia zet teruggave bitcoin en crypto klanten in gang

Marvin Kroon

Kritieke fout in op Ethereum gebaseerd framework voor Russische verkiezingen

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder