Lubin ethereum ConsenSys ether fraude rechtszaak
Nieuws » Ethereum-prominent Joseph Lubin hangt miljoenenclaim boven het hoofd

Ethereum-prominent Joseph Lubin hangt miljoenenclaim boven het hoofd

Joseph Lubin, mede-oprichter van ethereum (ETH) en oprichter van adviestak ConsenSys krijgt een miljoenenclaim aan zijn broek. Een oud-medewerker bij ConsenSys beticht hem o.a. contractbreuk, fraude en wanbetaling. Dat blijkt uit documenten van de rechtbank van New York City.

Miljoenenclaim tegen Lubin

De eiser is Harrison Hines, die samen met Lubin het onderdeel Token Foundry bestierde. Hines eist maar liefst $13 miljoen aan schadevergoeding. Een groot deel van deze claim, $12,8 miljoen, heeft betrekking op contractbreuk en fraude.

Vervolgens heeft de rechtbank een dagvaarding gestuurd naar Lubin op 5 juni. De verdediging van Lubin heeft verzocht dat Hines een formele klacht indient. De deadline hiervoor is inmiddels verstreken. Het is momenteel onduidelijk of Hines zijn zaak wel wilt doorzetten.

Token Foundry

Token Foundry viel onder de paraplu van ConsenSys, de officieuze adviestak van de Ethereum Foundation. Ze adviseren overheden, onder meer de Europese Commissie, en bedrijven over de implementatie van publieke blockchains. Ethereum wordt daarbij steevast als serieuze optie aanbevolen.

ConsenSys moest tijdens de cryptowinter in het najaar van 2018 fors inkrimpen. Ook Hines is toen ontslagen. Token Foundry moest namelijk blockchainbedrijven helpen bij hun token lancering en die markt droogde snel op eind 2018.

De output was dramatisch: tussen april en november 2018 zijn er slechts vier verkooprondes van tokens begeleid.

Volgens insiders is de storm bij ConsenSys nog lang niet geluwd. Coindesk berichtte eerder dat de firma diverse medewerkers heeft misleid met niet nagekomen afspraken omtrent aandelen of bonussen.

De nieuwsdienst sprak zeven huidige of voormalige medewerkers en vier daarvan gaven toe dat ze nog geen aandelen of opties hebben ontvangen of ze niet konden verzilveren. Naar verluidt komt de blockchainconsultant binnenkort met officieel beleid omtrent aandelen.

Op moment van schrijven is de prijs van ether $220 op Bitstamp. 

Afbeelding: Flickr.com

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Kritieke fout in op Ethereum gebaseerd framework voor Russische verkiezingen

Arnold Hubach

Vitalik Buterin over Ethereum: ‘Groeiende blockchain is een gevaar voor de adoptie’

Arnold Hubach

Motie Bitfinex door rechter afgewezen, onderzoek naar grootste bitcoinbeurs gaat door

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder