Ethereum-prominent Joseph Lubin hangt miljoenenclaim boven het hoofd

Joseph Lubin, mede-oprichter van ethereum (ETH) en oprichter van adviestak ConsenSys krijgt een miljoenenclaim aan zijn broek. Een oud-medewerker bij ConsenSys beticht hem o.a. contractbreuk, fraude en wanbetaling. Dat blijkt uit documenten van de rechtbank van New York City.

Miljoenenclaim tegen Lubin

De eiser is Harrison Hines, die samen met Lubin het onderdeel Token Foundry bestierde. Hines eist maar liefst $13 miljoen aan schadevergoeding. Een groot deel van deze claim, $12,8 miljoen, heeft betrekking op contractbreuk en fraude.

Vervolgens heeft de rechtbank een dagvaarding gestuurd naar Lubin op 5 juni. De verdediging van Lubin heeft verzocht dat Hines een formele klacht indient. De deadline hiervoor is inmiddels verstreken. Het is momenteel onduidelijk of Hines zijn zaak wel wilt doorzetten.

Token Foundry

Token Foundry viel onder de paraplu van ConsenSys, de officieuze adviestak van de Ethereum Foundation. Ze adviseren overheden, onder meer de Europese Commissie, en bedrijven over de implementatie van publieke blockchains. Ethereum wordt daarbij steevast als serieuze optie aanbevolen.

ConsenSys moest tijdens de cryptowinter in het najaar van 2018 fors inkrimpen. Ook Hines is toen ontslagen. Token Foundry moest namelijk blockchainbedrijven helpen bij hun token lancering en die markt droogde snel op eind 2018.

De output was dramatisch: tussen april en november 2018 zijn er slechts vier verkooprondes van tokens begeleid.

Volgens insiders is de storm bij ConsenSys nog lang niet geluwd. Coindesk berichtte eerder dat de firma diverse medewerkers heeft misleid met niet nagekomen afspraken omtrent aandelen of bonussen.

De nieuwsdienst sprak zeven huidige of voormalige medewerkers en vier daarvan gaven toe dat ze nog geen aandelen of opties hebben ontvangen of ze niet konden verzilveren. Naar verluidt komt de blockchainconsultant binnenkort met officieel beleid omtrent aandelen.

Op moment van schrijven is de prijs van ether $220 op Bitstamp. 

Afbeelding: Flickr.com

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!