ethereum ether eth koers
Nieuws » Gerucht: ethereum futures in de maak? Ether (ETH) stijgt bijna 7%

Gerucht: ethereum futures in de maak? Ether (ETH) stijgt bijna 7%

De ethereum (ETH) koers is zondagavond plots door de $300 geschoten. Hoe is deze stijging te verklaren? Een mogelijke aanleiding is dat futuresplatform CME Group vrijdag de referentieprijs en – index van ether heeft aangepast.

CME

De CME Group uit Chicago, een belangrijke speler op de futuresmarkt heeft afgelopen vrijdag 5 juli de referentieprijs en – index gekoppeld aan ether gaat updaten.

CME biedt weliswaar geen ether futures aan, maar hanteert wel sinds vorig jaar een referentieprijs van ether en een ether-USD index.

De exchanges ItBit, gelinieerd aan stablecoin Paxos, Bitstamp en Kraken leverende onderliggende spotmarktprijzen voor de indices. Beheerder van de indices is het Britse Crypto Facilities, in februari gekocht door Kraken.

Voorbeeld van de indices op de site van de CME Group.

  bitcoin meester  

Ethereum futures en CFTC

Een anonieme bron zegt tegenover nieuwssite The Block:

CME bereidt in mijn ogen een ether future voor. Deze stap is bedoeld om de prijsindex van ether robuuster te maken.

Zonder betrouwbare informatie is prijsmanipulatie mogelijk of is er geen betrouwbare weergave van de actuele spotprijs (…) Dat is gelijk een nadeel van de futures die CME in cash uitbetaald. Je hebt altijd spotprijzen nodig’.

In mei dit jaar werd bekend dat de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) welwillend tegenover ether futures staat. De Amerikaanse toezichthouder vroeg de markt met geschikte voorstellen te komen.

Futures

Op een futuresmarkt handelt men in termijncontracten om op een toekomstige datum te kopen of verkopen voor een specifieke prijs. Een soort optie, maar dan met een verplichting tot kopen of verkopen.

Professionele partijen kunnen speculeren op de toekomstige prijs van ether. Bitcoin futures bestaan sinds december 2017 en het handelsvolume en aantal aanbieders is sterk gegroeid.

Ether (ETH) koers

De ether koers is deze zondagavond door de $300 weten te breken. Toeval of niet, analist The Cryptomist wees er eerder op dat de RSI support belangrijk is. Gaat ether dan toch richting $363?

Andere analisten reageren deze zondagavond op de koers van ether.

Crypto Thies wisselde vrijdag al wat bitcoin in voor ethereum.

Maar eerder vorige week lag de grafiek er niet florissant bij, volgens

Bronnen: CME / The Block

 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Arthur Hayes (BitMEX) speculeert: ‘Bitcoin gaat naar $100.000 in 2022’

Wessel Simons

Deze 5 grafieken maken duidelijk dat bitcoin meer is dan de Tulpenmanie

Wessel Simons

Bitcoin analyse: BTC kan elk moment uitbreken richting $12.330

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder