grin privacy cryptomunt
Nieuws » Grin cryptomunt doet hard fork om ASIC-mining te ontmoedigen

Grin cryptomunt doet hard fork om ASIC-mining te ontmoedigen

Privacymunt Grin heeft haar eerste hard fork van haar mainnet afgerond. De splitsing heeft plaatsgevonden bij blok 262,080 op 17 juli en terug te zien op de blockexplorer Blockscan.

Grin en ‘hard fork’

Core ontwikkelaar Quentin Le Sceller heeft op de website van Grin uitleg gegeven over de maatregel.

De hard fork moet het minen van Grin cryptomunt van speciaal ontworpen ASIC miners ontmoedigen. Ook is er een nieuwe iteratie van de ‘bulletproof’ Grin wallets.

Zoals eerder aangegeven door Cuckoo Cycle auteur en Nederlander John Tromp, zijn er geen signalen dat er met ASICS Grin wordt gemined.

Niettemin, Grin Proof-of-Work algoritme Cuckaroo29 is zo ontworpen dat ASIC mining niet mogelijk is.

De afgelopen 133 dagen is er Grin gemined en ASIC miners spelen geen rol. Deze zomer komen er wel producten op de markt. Maar Cuckaroo29 is zo getweakt dat dat niet mogelijk is.

John Tromp

Periodiek forken

Grin heeft de splitsing 5 juni aangekondigd. En het blockchainproject wil elk half jaar een hard fork inplannen zodra er weer 262.080 nieuwe blokken zijn gedolven.

Na een hard fork zijn eerdere transacties op de blockchain niet langer zichtbaar, zodra er een nieuwe mainnet-versie wordt gelanceerd.

Bovendien gebruikt Grin het “Mimblewimble”-protocol, waarbij transacties zijn afgeschermd om de privacy van gebruikers te waarborgen en het probleem van ‘double spending’ te voorkomen.

Koers Grin

Op moment van schrijven staat de koers van Grin op $3,19 (4,5% afgelopen 24 uur). Maandag 11 februari is de koers gestart met $5,3.

Koers Grin in 2019 (bron: Messari.io)

Bronnen: Grin / Cointelegraph

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Beleggingsveteraan Peter Brandt suggereert: ‘Ripple (XRP) koers daalt naar 2 dollarcent’

Wessel Simons

‘Blockchain is te ingewikkeld en heeft betere user experience nodig’

Marloes van der Scheer

Cryptomunt voor China? Volgens de People’s Bank of China is hij ‘klaar’

Marloes van der Scheer

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder