Litecoin LTC prijs update koers Miami Dolphins

Litecoin (LTC) steeg 250% in 2019, Charlie Lee voorziet prijseffect halving

Charlie Lee, oprichter van Litecoin (LTC) heeft zich uitgesproken over de effecten van de aankomende block reward halving voor LTC miners. Net zoals bitcoin (BTC) is Litecoin een proof-of-work systeem. Op 5 augustus aanstaande staat de halving op het programma, de tweede in de historie van het blockchainproject.

Litecoin (LTC) halving

Op dit moment krijgen miners 50 LTC voor het vinden van een nieuw blok en dat aantal wordt gehalveerd naar 25 LTC. Elke vier jaar vindt een dergelijk event plaats (bij elke nieuwe 840.000 blokken). In totaal gaat het om 32 halving events in het bestaan van Litecoin tot 2142.

Want in totaal worden er 84 miljoen LTC gemined, precies vier keer zoveel als het maximale aantal bitcoin (BTC). In 2142, amper voor te stellen, wordt het allerlaatste restje LTC gedolven. Zo zit het algoritme van een PoW-blockchain in elkaar.

Een van de effecten is – historisch gezien – een prijsstijging. Want met minder cryptovaluta op de markt (in dit geval miners van LTC die hun rewards verkopen aan bijvoorbeeld exchanges, red), neemt de inflatie af en de schaarste toe. Meer schaarste leidt  – logischerwijs – tot een hogere prijs.

Koers Litecoin

Als één van de weinige cryptomunten heeft Litecoin een mijlpaal event in 2019 gepland: de halving. Volgens marktvolgers heeft dat al zijn effect gehad op de prijs.

LTC heeft ook in de cryptowinter een forse dreun te verduren gekregen. Begin dit jaar was één LTC iets meer dan $30 waard. Het absolute dieptepunt van het afgelopen 12 maanden lag op $23,9 op 10 december 2018.

LTC volgt – doorgaans – de prijsschommelingen van bitcoin, maar in 2019 is LTC op een aantal momenten leidend geweest. Met andere woorden: de munt steeg eerder dan BTC en de meeste andere munten in de markt.

Het voorlopige hoogtepunt dit jaar ligt op $141 op 22 juni 2019 (all-time high op $375, 19 december 2017, red).

Op moment van schrijven is de prijs van één LTC $103 (-3%), aldus marktvorser Messari.io. Na Binance Coin (BNB) is de koers van LTC relatief het meest gestegen in 2019 (binnen de top 10, red). Het rendement van LTC is dit jaar (1 januari tot 11 juli 2019) 250%, een rendement van x2,5.

Wat verwachten analisten op Twitter op de korte termijn van de koers, nu de markt dalende is?

Analist ‘Easymarkets’ (actief op Tradingview) ziet voor LTC behoorlijk wat weerstand bij het niveau $144.

Inmiddels is de koers door het support bij $114 gebroken en moet de koers weer opkrabbelen na de dip in de cryptomarkt deze donderdagochtend.

bitcoin meester

Litecoin en halving event

Lee doet zijn uitspraken in een interview met Youtube-kanaal Crypto Love (zie onderstaand) een aantal uitspraken over zijn verwachtingen. Hij zegt onder meer:

‘Een halving event is een schok voor de blockchain als geheel. Het kán negatieve effecten hebben omdat miners als gevolg van de lagere beloning hun machines uitzetten omdat het minen niet winstgevend is.

Dat kan tot gevolg hebben dat transacties minder snel geverifieerd en bevestigd worden. Uitspraken welk prijseffect de halving heeft, is moeilijk te voorspellen.

Deels is de stijging al de afgelopen maanden ingeprijsd. Op de lange termijn zie ik de prijs van LTC wél stijgen, maar op de korte termijn is het zeer onzeker. Ik denk dat wel dat er een bodem is bereikt in de markt’.

Ik heb diverse bearmarkten meegemaakt en één van de effecten is dat beleggers hun altcoins op de bodem verkopen met 90% verlies. De ‘zwakke’ handjes’ worden afgeschud tijdens de bearmarkt’.

Betalen met LTC bij Miami Dolphins

Een leuk nieuwtje. Litecoin is ook de officiële cryptomunt van American Football-team de Miami Dolphins. Dat maakt de Litecoin Foundation vandaag bekend op haar blog. Het logo van Litecoin zal prominent aanwezig zijn tijdens wedstrijden en op de website van de club.

Ook kunnen toeschouwers met LTC en bitcoin (BTC) afrekenen voor thuiswedstrijden. Aliant Payments zet de cryptovaluta in fiat geld voor de NFL club.

Volgens Charlie Lee draagt deze samenwerking bij aan de adoptie van crypto als betaalmiddel.

Bronnen: Crypto Love / Litecoin Foundation

Disclaimer: de auteur van dit artikel heeft Litecoin in bezit.

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!