Mercedes Daimler blockchain ledger
Nieuws » Mercedes als hardware wallet? Daimler integreert cryptografie voor autovloot

Mercedes als hardware wallet? Daimler integreert cryptografie voor autovloot

Daimler wil een cryptografische hardware wallet in haar auto’s gaan integreren. Het Duitse autoconcern, bekend van Mercedes, gaat daarvoor samenwerken met de relatief onbekende blockchain startup Riddle & Code.

Hardware wallet voor auto’s

Het gaat om een zogenaamde ‘open car hardware wallet’, zo staat in het persbericht van de startup te lezen.

De betrokken partijen zien (zelfrijdende, autonome) auto’s steeds meer ontwikkelen als een drager van (slimme) data. Of het nu om de beschikbaarheid van een auto gaat (autodelen) of om de technologie om een auto zelf te laten sturen, auto’s ontpoppen zich steeds meer als rijdende computers.

De controle uit handen geven bij een zelfrijdende auto (handjes van het stuur graag) draait grotendeels om vertrouwen, zo stelt Tom Fürstner, ceo van Riddle & Code.

In de hardware wallet staan alle ‘unieke’ gegevens van een auto. Zo weet de koper dat geautoriseerde partijen de auto hebben geassembleerd en dat de onderdelen ‘echt’ zijn. Fabrikanten kunnen hiermee ook bepaalde claims van gedupeerden voorkomen.

Idealiter geeft de overheid elke auto een unieke code of identiteit mee. Met een beetje fantasie is elke auto een uniek exemplaar, te vergelijken met een non-fungible token.

Het is dan ook niet bedoeld om cryptomunten in je auto op te slaan. Tenminste, vooralsnog niet.

Mercedes en blockchain

Mercedes-Benz flirt al langer met blockchaintechnologie. In februari 2019 maakte men bekend dat het haar supplychain via de blockchain laat lopen.

Al ruim twee jaren heeft de automaker ook Paycash Europe overgenomen, maar het is onduidelijk of en wanneer Mercedes een eigen betaaldienst gaat lanceren.

Ook het eveneens Duitse Siemens onderzoekt de mogelijkheden van ledger-technologie in combinatie met de transportsector.

Bron afbeelding: Flickr.com
Bron: Cointelegraph

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Cryptobeurs Binance komt slachtoffers van hack privé-gegevens tegemoet

Marvin Kroon

Bitcoin (BTC) fraude | Oplichters stelen $230.000 aan BTC | Deze 4 altcoins presteren beter dan BTC

Fomoflash

Ben Woldring: ‘Blockchain brengt bedrijven samen en lost gemeenschappelijke problemen op’

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder