Spaanse bank implementeert Ripple (XRP) betaaloplossing met 0% transactiekosten

De Spaanse bank Santander voegt iets nieuws toe aan haar op Ripple gebaseerde bankieren app. Klanten van de bank kunnen nu tot wel €10.000 per dag naar elkaar overmaken zonder transactiekosten te betalen. Deze update focust zich vooral op klanten in het Verenigd Koninkrijk en Polen.

Het is nog onduidelijk of er bij deze transacties gebruik wordt gemaakt van de cryptomunt van Ripple genaamd XRP.

xCurrent

One Pay FX gebruikt de xCurrent software van Ripple. In een interview met de Financial Times vertelt uitvoerend voorzitter bij Santander Group, Ana Botín, dat in januari al 50% van de betalingen via FX gedaan worden met behulp van Ripple technologie.

‘Oude’ financiële wereld

Waar een bitcoin (BTC) het huidige monetaire beleid probeert aan te vallen door een compleet nieuw ecosysteem op te zetten. Wil Ripple met haar producten als RippleNet, xRapid en cryptomunt XRP een plekje veroveren in de oude (lees: huidige) financiële wereld.

Volgens de ceo van Ripple is bitcoin zelfs helemaal geen concurrent van XRP. Hij ziet bitcoin als het nieuwe goud, terwijl XRP bedoeld is om bruggen te bouwen tussen bestaande fiatmunten en betalingsverwerkers.

Je kunt je natuurlijk hardop afvragen of dit wel zo is. Binnen het ecosysteem van bitcoin wordt namelijk ook hard gebouwd aan manieren om gemakkelijker, beter en sneller geld over te maken dan nu kan via de bank.

Banken, financiële dienstverleners en andere partijen die al haastig opzoek zijn naar manieren om hun business te veranderen/vergroten komen vaak in contact met Ripple. Het lijken voorlopig vooral uitprobeersels. Naar buiten toe zijn veel banken tevreden over de services die Ripple verleent.

De vraag is: hoe revolutionair is het dat banken nu gemakkelijker en goedkoper transacties aanbieden en kunnen doen over de grens? Als je vanuit de banken kijkt dan is het groot nieuws. Als je kijkt naar de mogelijkheden van cryptomunten als bitcoin qua betalingen, dan zijn grenzeloze betalingen al een feit. En daar heb je niet eens een bank voor nodig..

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!