ripple labs
Nieuws » Spaanse bank implementeert Ripple (XRP) betaaloplossing met 0% transactiekosten

Spaanse bank implementeert Ripple (XRP) betaaloplossing met 0% transactiekosten

De Spaanse bank Santander voegt iets nieuws toe aan haar op Ripple gebaseerde bankieren app. Klanten van de bank kunnen nu tot wel €10.000 per dag naar elkaar overmaken zonder transactiekosten te betalen. Deze update focust zich vooral op klanten in het Verenigd Koninkrijk en Polen.

Het is nog onduidelijk of er bij deze transacties gebruik wordt gemaakt van de cryptomunt van Ripple genaamd XRP.

xCurrent

One Pay FX gebruikt de xCurrent software van Ripple. In een interview met de Financial Times vertelt uitvoerend voorzitter bij Santander Group, Ana Botín, dat in januari al 50% van de betalingen via FX gedaan worden met behulp van Ripple technologie.

‘Oude’ financiële wereld

Waar een bitcoin (BTC) het huidige monetaire beleid probeert aan te vallen door een compleet nieuw ecosysteem op te zetten. Wil Ripple met haar producten als RippleNet, xRapid en cryptomunt XRP een plekje veroveren in de oude (lees: huidige) financiële wereld.

Volgens de ceo van Ripple is bitcoin zelfs helemaal geen concurrent van XRP. Hij ziet bitcoin als het nieuwe goud, terwijl XRP bedoeld is om bruggen te bouwen tussen bestaande fiatmunten en betalingsverwerkers.

Je kunt je natuurlijk hardop afvragen of dit wel zo is. Binnen het ecosysteem van bitcoin wordt namelijk ook hard gebouwd aan manieren om gemakkelijker, beter en sneller geld over te maken dan nu kan via de bank.

Banken, financiële dienstverleners en andere partijen die al haastig opzoek zijn naar manieren om hun business te veranderen/vergroten komen vaak in contact met Ripple. Het lijken voorlopig vooral uitprobeersels. Naar buiten toe zijn veel banken tevreden over de services die Ripple verleent.

De vraag is: hoe revolutionair is het dat banken nu gemakkelijker en goedkoper transacties aanbieden en kunnen doen over de grens? Als je vanuit de banken kijkt dan is het groot nieuws. Als je kijkt naar de mogelijkheden van cryptomunten als bitcoin qua betalingen, dan zijn grenzeloze betalingen al een feit. En daar heb je niet eens een bank voor nodig..

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Ripple gebruikt door Thaise bank, maar XRP token niet

Arnold Hubach

Ripple (XRP) index nu formeel toegevoegd aan prijsindices Nasdaq

Wessel Simons

Bitcoin rond de $10.380, maakt Ripple (XRP) zich klaar voor nieuwe run?

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder