tether-records-usdt

Tether (USDT) is groter dan ooit met marktkapitalisatie van ruim $4.000 miljoen

Stablecoin Tether (USDT) is verschillende records aan het verbreken. Nog nooit waren er zó veel van deze munten in omloop en qua handelsvolume is er ook een enorme groei te zien. En hoe staat USDT er eigenlijk ten opzichte van andere stablecoins voor?

USDT groter dan ooit

De reden dat we naar USDT kijken, is het feit dat de markt kapitalisatie voor het eerst de $4 miljard heeft bereikt. Ja inderdaad: $4.000.000.000, en dat is dus een nieuw records. Daarmee is het al ver boven de hoogtepunten van 2017 uitgestegen. Vooral de laatste maanden is het hard gegaan. Sinds begin april is de kapitalisatie verdubbeld van $2 miljard naar nu dus $4 miljard. Overigens: 1 USDT staat (nagenoeg) gelijk aan $1. Er zijn dus net zo veel munten in omloop, als dat de marktkapitalisatie groot is.

Er is al jaren veel te doen over Tether. Bitfinex zou de zaakjes niet goed op orde hebben en de munt zou niet volledig 1-op-1 gedekt zijn met dollars op een bankrekening. Er zou ‘gratis USDT’ gemaakt kunnen zijn waarmee de prijs van Bitcoin (BTC) kunstmatig opgevoerd was. Maar ondanks dat: USDT is populairder dan ooit. Op 1 juni van dit jaar is de laatste balance-sheet gepubliceerd waarin een statement is gemaakt over deze geruchten.

FSS is confident that Tether’s unencumbered assets exceed the balance of fully-backed USD Tethers in circulation as of June 1st,2018.

tether.io

Qua volume hebben we ook een enorme toename gezien. Het record ligt nu nu $41.509.956.344, wat inhoudt dat er in 24 uur voor $41 miljard met de stablecoin is gehandeld. Het zijn momenten geweest dat het volume van USDT groter was dan dat van Bitcoin.

bitcoin meester

USDT op verschillende blockchains

USDT is op verschillende blockchains uitgebracht. Het begon allemaal met de Omni-layer en na verloop van tijd werd het ook als ERC-20 token aangemaakt. Sinds kort bestaat de Tether ook op de TRON en de EOS blockchain. Deze tokens kunnen dan bijvoorbeeld ook op decentrale exchanges, zoals EOSFinex, gebruikt worden. Op de website van Tether is precies te zien hoe de verdeling tussen deze blockchains is.

Het is niet echt duidelijk waar de groei van USDT vandaan komt. Het mag duidelijk zijn dat er een zonnige periode is geweest waarin de hele markt weer opbloeide. Maar juist in de periode dat BTC vanaf de $14.000 weer rustig werd, groeide het aandeel van Tether weer.

In landen als China word de munt gebruikt om restricties te omzeilen en het is ook een populaire asset om aan snelle arbitrage-trading te doen. Het is tot slot ook een goede uitweg met bots om fake volumes mee te creëren.

Overigens maakt Tether ook wel eens een foutje. Lees ook: Tether (USDT) print per ongeluk $5.000 miljoen aan eigen stablecoin

Marktaandeel USDT

Naast USDT zijn er nog enkele andere stablecoins die in opkomst komen. Waar zij tijdens het gedoe rondom  Bitfinex steeds groter werden, moeten ze nu weer het onderspit delven. USDC, TUSD, PAX, GUSD en DAI blijven in verhouding met USDT ver achter. 82% van de markt van de stablecoins wordt beheerd door USDT. Nummer twee op de lijst is USDC met ‘slechts’ 8%.

Bronnen: Trustnodes, CoinCodex, CryptoDollarCap

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!