Zcash Ycash hard fork
Nieuws » Zcash hard fork: Ycash is vanaf vandaag een nieuwe blockchain

Zcash hard fork: Ycash is vanaf vandaag een nieuwe blockchain

Het netwerk van cryptocurrency Zcash (ZEC) heeft er sinds vandaag een identieke tweelingbroer bij. Na een hard fork heb je nu een afsplitsing van Zcash genaamd Ycash.

Deze hard fork betekent dat Ycash vanaf block 570.000 is afgesplitst van het netwerk van Zcash. Er zijn nu dus twee blockchains van een van de populairste privacy coins.

Ycash

Ycash kwam voor het eerst in het nieuws in april van dit jaar. Howard Loo, betrokken bij de ontwikkeling van Zcash en nu dus Ycash, vertelde in een forum post dat ze een hard fork gingen doen. Volgens Loo moet Ycash werken aan een oud doel: ‘mining on commodity hardware — that appears to have been largely abandoned on the Zcash blockchain.’

De blockchains van Zcash en Ycash waren bij de splitsing identiek, maar krijgen nu natuurlijk andere transacties en updates te verwerken. Het team achter deze splitsing gaat vooral zorgen voor een andere manier van minen.

90% van de toekomstige Ycash cryptomunten komt in handen van miners, 5% gaat naar het ontwikkelteam bij de Ycash Foundation. Waar die andere 5% blijft is een beetje onduidelijk, maar dat komt vast snel naar voren.

Forks

Het forken van een open-source protocol is niets nieuws. Ook in de wereld van bitcoin en andere cryptomunten komt het veelvuldig voor. De meest bekende forks zijn Bitcoin Cash en Litecoin.

Litecoin en Bitcoin Cash laten ook gelijk zien dat forks op verschillende manieren tot stand kunnen komen. Litecoin was een splitsing, maar er werd niet geprobeerd de regels bij bitcoin aan te passen.

De community van Bitcoin Cash wilde dat wel. Dat is ze bij de meerderheid van de gebruikers niet gelukt, daarom kwam er ook hier een splitsing. Het nieuwe netwerk begint op hetzelfde punt, maar daarna kan alles gebeuren.

Bron: Cointelegraph

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Coinbase UK haalt Zcash (ZEC) van beurs onder druk van autoriteiten

Wessel Simons

Grin cryptomunt doet hard fork om ASIC-mining te ontmoedigen

Wessel Simons

Zcash (ZEC) interview: ‘Privacy onmisbaar voor adoptie cryptomunten’

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder