shitcoin index
Nieuws » Deze beurs biedt een ‘shitcoin future index’ aan om 58 alts te kunnen shorten

Deze beurs biedt een ‘shitcoin future index’ aan om 58 alts te kunnen shorten

Op het handelsplatform FTX bevindt zich wel een heel opmerkelijk ruilpaar: de SHIT-PERP. Dit indexfonds bevat 58 kleine altcoins, een zakje shitcoins dus. In het mandje zitten een aantal opmerkelijk namen. Grote cryptomunten als bitcoin en ether ontbreken uiteraard.

Het handelspaar kun je gebruiken om in te spelen op dalingen (of stijgingen) van de munten.

Een aantal voorbeelden de projecten die de twijfelachtige eer hebben om deel uit te maken van de ‘SHIT’ lijst.

  • DigiByte
  • Enjin
  • Grin
  • Lisk
  • Verge

FTX biedt je dus de mogelijkheid om de daad bij het woord te voegen wanneer je denkt dat alle andere munten anders dan bitcoin shitcoins zijn. Het is uiteraard bijzonder risicovol om hier je geld in te stoppen.

Een beetje goed of slecht nieuws kan de koers van een kleinere munt nog makkelijker beïnvloeden dan bij bitcoin of ether. De beurs biedt trouwens ook ‘gewoon’ normale indices aan met projecten waar zij meer in zien.

Het is een knap staaltje marketing, maar tegelijkertijd is het misschien ook wel interessant voor handelaren die echt geen vertrouwen hebben in de opkomst van altcoins. Óf juist wel in alts en niet in BTC, dat kan ook.

shitcoin index perpetual futures

Nieuwe beurs

Na een opstartperiode bij Almada Research opende FTX eerder dit jaar de deuren van hun platform voor crypto derivatenhandel. Op dit moment biedt de beurs over-the-counter deals aan waar mensen zonder op de markt te hoeven zoeken bitcoin of andere cryptomunten kunnen kopen.

Daarnaast kun je dus handelen in futures en ook de standaard spotprijzenmarkt is open.

Alameda Research

Alameda Research is een bedrijf dat handelt diepe zakken heeft en druk bezig is in de wereld van handelen in crypto. Zij willen liquiditeit bieden aan cryptomarkten. Het bedrijf heeft maar dan $100 miljoen aan assets voor klanten in beheer.

Door de nauwe banden met FTX is er nog genoeg ruimte om te groeien, Alameda Research heeft immers relatief diepe zakken.

  bitcoin meester  

Reactie op de index

Darren Wong, verantwoordelijk voor de marketing bij FTX, zegt tegenover Coindesk achter hun ‘shitcoin’ product te staan. Hij noemt drie redenen voor het aanbieden van deze index:

  1. Wanneer je mee wil doen in een initial coin offering, maar niet wil worden blootgesteld aan de gehele industrie, kun je short gaan op SHIT-PERP. Door in te zetten op een daling van de algehele altcoin markt heb je een hedge tegenover je andere investering, met minder downside.
  2. Als je totaal geen vertrouwen hebt in de altcoinmarkt is de SHIT-PERP ook een prima optie.
  3. Wanneer je denkt dat de dominantie van bitcoin tegenover altcoins gaat afnemen kun je met dit soort indices daarop inspelen.

Opletten

Dit soort beleggingsproducten zijn leuk, maar voor het merendeel van de handelaren resulteert het in dikke verliezen. Let dus goed op wat je doet en denk goed na voordat je in dit soort dingen gaat investeren.

Bron: Coindesk

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin update: Prijs rond $10.350, bekijk het grotere plaatje van BTC

Arnold Hubach

Bitcoin hodlen blijkt goede strategie: 79% van adressen in het groen

Arnold Hubach

Bitcoin update: onrustige BTC rond $10.340, ‘realized cap’ bereikt nieuw record van $100 miljard

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder