Bitcoin op $10.808. ‘Amerikanen kopen voor honderden miljoenen BTC’

Bitcoin (BTC) gaat op het moment van schrijven voor $10.808 over de toonbank. Dat is 3.09% hoger dan op hetzelfde moment gisteren. BTC lijkt daarmee de weg omhoog opnieuw te hebben ingezet, want de koers is de afgelopen dagen weer overwegend groen.

Met een blik op de grafieken kun je mogelijke scenario’s uittekenen. Benieuwd naar de toekomst van de koers? Lees dan onze laatste analyse.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Amerika en bitcoin

Het netwerk van bitcoin zelf is pseudo-anoniem. Dat wil zeggen dat wanneer je je best doet je relatief veel privacy hebt op het netwerk. Wanneer je gebruik maakt van platformen waar men vraagt naar je identiteit is die anonimiteit weg.

Dat zorgt voor leuke statistieken uit in dit geval Amerika. De klanten van de Square app kochten het laatste kwartaal voor $125 miljoen aan bitcoin. Dat bedrag groeit elk kwartaal rustig door.

De CEO van Square in Jack Dorsey. Naast zijn werkzaamheden bij Square is Dorsey ook de topman bij Twitter. Waar concurrenten als Facebook bezig zijn met hun eigen cryptomunten, zet Dorsey in op bitcoin.

Hij heeft binnen Square een aparte divisie opgericht die zich puur richt op de ontwikkeling van het open-source protocol van BTC. Zijn eerste werknemer is een oud-Googler, hij zet dus hoog in.

Ook heeft hij een van de meest invloedrijke mensen van Silicon Valley aangegeven zo snel mogelijk het Lightning Network te willen implementeren binnen de Cash App.

BTC

Goed, terug naar bitcoin en Amerika. De Cash App heeft sinds begin 2018 in totaal 60.000 BTC verkocht. Waarom men steeds meer bitcoin koopt in Amerika is natuurlijk niet bekend, maar het is een feit dat ook daar steeds meer officiële verkooppunten een leuke boterham verdienen.

Altcoins

Ook de top 10 van cryptomunten kleurt voornamelijk groen wanneer je kijkt naar dollar (en euro) waardes. Maar tegenover bitcoin verliest elk project weer waarde. De enige uitzondering daarop vandaag is EOS.

De cryptomunt is 4.10% gestegen in dollar. En dat is een beetje meer dan BTC steeg.

Cryptotwitter

Wat zegt men op Twitter over de huidige cryptomarkt? Een kleine greep uit het aanbod.

MoonOverlord voorziet een mogelijk scenario waarin bitcoin vrij snel de $50.000 aan gaat tikken.

Josh Rager zegt vooral even goed op te letten wanneer BTC uit de huidige range van $300 a $400 valt.

Opnieuw een all-time-high voor de hashrate van bitcoin. Het netwerk werd nog nooit met zoveel computerkracht ondersteund.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)