Bitcoin (BTC) nu betaalmiddel voor grootste betaalprovider Brazilië

Cielo accepteert als exploitant van 1,4 miljoen verkooppunten nu bitcoin (BTC) en andere cryptomunten als betaalmiddel. Het bedrijf is daarnaast één van de creditcardmaatschappijen van Brazilië (209 miljoen inwoners, red).

Bitcoin (BTC) als betaalmiddel

Het nieuws is onthuld tijdens het jaarlijkse Blockmaster crypto-event in het land, zo meldt Cointelegraph Brasil.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoe gaat het in zijn werk? Gebruikers kunnen via hun mobiele wallet via een QR code de crypto naar het betaalapparaat sturen.

Hiervoor is overigens wel een account nodig bij betaalprovider Uzzo of bitcoinaanbieder Criptohub.

Cielo wil uiteindelijk dat het fysieke betaalapparaat niet meer nodig zijn. Via de mobile app CieloPay is het genereren van een QR code mogelijk, waarna er online met bitcoin of andere crypto afgerekend kan worden.

De bankpartners van Cielo, Banco do Brasil en Bradesco Bradesco, ondersteunen crypto als nieuw betaalmiddel.

Bitcoin in augustus: 3 belangrijke gebeurtenissen deze maand

Concurrentie

In het Latijns-Amerikaanse land (209 miljoen inwoners, red) neemt de onderlinge concurrentie om te betalen met cryptomunten toe. Zo maakte Banco Inter een nieuwe betaalkaart waar je ook bitcoin en andere cryptomunten op kan laden.

Filmpje

Een impressie hoe de betaling gaat is te zien in dit gelekte filmpje.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...