BTC rond $10.000, ‘Bitcoin is enorm aantrekkelijke investering’ aldus voormalig topman Goldman Sachs

De dag is geruisloos voorbij gegaan en Bitcoin hangt nog steeds rond de $10.000 en wat dat betreft is er vandaag weinig veranderd. We kijken in dit artikel even kort naar de stand van zaken. Verder in het nieuws: een hoge pief van Goldman Sachs laat zich positief uit over Bitcoin.

Bitcoin (BTC) op $10.000

Eventjes leek het alsof BTC vandaag in één ruk door knalde door de $10.000 heen. Echter bleef het bij een kleine run en dus is de moeder-aller-munten nog steeds terug te vinden in de range tussen de $9.300 en de $10.200. De laatste keer dat de prijs niet tussen deze twee waarden zat, was alweer anderhalve week terug. Accumuleren geblazen.

Op het moment van schrijven betaal je voor één BTC $10.045, wat 0,16% meer is dan op het zelfde moment gisteren.

Bitcoin (BTC) in de afgelopen maand

De altcoins houden het kruit ook nog altijd droog. Uit de top 100 maakten enkel Golem en Tezos een groei door van meer dan 6%. Laatstgenoemde is op Coinbase Pro te verhandelen en dat suddert nog even na in het sentiment rondom XTZ.

Voormalig topman Goldman Sachs over Bitcoin

Raoul Pal, voormalig hoofd van de aandelen en derivaten van Goldman Sachs UK, gelooft nog steeds dat Bitcoin (BTC) voor de lange termijn een goede investering is. De oprichter van Global Macro Investors en de Real Vision Group deelde zijn visie in een podcast:

Ik ken al de grote jongens en ze zitten er allemaal in. Ze snappen het en ze zie kansen. Misschien gelovigen ze er volledig in, misschien deels, of misschien wel helemaal niet. Maar zelfs dan, al is de kans van van slagen slechts 1% om 100x te gaan, zou je er de hele dag mee bezig moeten zijn.

Raoul Pal

Pal ziet dat de beloning voor het aanschaffen van Bitcoin ver opweegt tegenover de mogelijke risico’s. Hij verwacht dat de marktkapitalisatie  van BTC in de toekomst naar de $8 biljoen kan gaan. Even ter vergelijking, op dit moment is dat ‘slechts’ $180 miljard. Hij legt zijn voorspelling als volgt uit:

“Als je inschat dat er 10% kans is dat bitcoin $80 biljoen waard wordt, is dat ongeveer $8 biljoen. Op dit moment is het ongeveer $200 miljard waard en als er een kans van 1% is dat een investering van Bitcoin goed is, dan is BTC op dit moment enorm undervalued. Zelfs dan nog heeft het een enorm groot potentieel.”

Raoul Pal

Hij noemt deze getallen ‘enorm aantrekkelijk’ en dat is ook waarom er veel grote jongens zijn die wel oren hebben naar deze winsten. Hij refereert ook naar de tweets van Nederlander PlanB waarin het stock-to-flow model aan bod komt. Bitcoin wordt steeds schaarser naar mate de block-reward door de halvings steeds kleiner wordt.

Volgens deze grafieken zal Bitcoin de $100.000 bereiken na de halving van volgend jaar. Vervolgens stijgt de prijs dan door naar $1 miljoen in 2024. Pal ziet dit ook als iets dat zeker niet onmogelijk is.

Bron: Cointelegraph

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!