bitcoin update btc koers technische analyse
Nieuws » Bitcoin (BTC) op $10.065 , Ronaldo en Messi verdienen minder dan BTC miners

Bitcoin (BTC) op $10.065 , Ronaldo en Messi verdienen minder dan BTC miners

Bitcoin (BTC) blijft vandaag net boven de grens van $10.000. Met een prijs van $10.065 staat de grootste cryptomunt 3.29% lager dan 24 uur geleden.

In de meest recente analyse van John van Meer wordt een treurig beeld geschetst: een daling richting $7.200 is heel goed mogelijk. Althans, dat is één van de meest voor de hand liggende scenario’s als we kijken naar een x aantal patronen.

Altcoins

De altcoinmarkt kleurt net als bitcoin rood tegenover de euro en dollar. In de top 10 is alles rood vandaag. Wel is opvallend dat de meeste grote crypto’s vandaag minder dalen dan BTC. Daarmee pakken zij dus een klein beetje terrein terug.

Volgens CoinMarketCap heeft BTC nog altijd 68.4% van de totale marktkapitalisatie in handen.

  bitcoin meester  

Ronaldo en Messi

Messari brengt dagelijks interessante statistieken naar buiten over de wereld van bitcoin. Zij brachten de salarissen van topatleten in kaart wanneer zij uitbetaald zouden krijgen in bitcoin tegenover de huidige koersen.

Lionel Messi is de best betaalde sporter ter wereld. Hij zou met de huidige koersen ongeveer 12.700 BTC meekrijgen elk jaar.

Dat is op zichzelf niet zo bijzonder, maar bitcoin miners verdienen dit samen in ongeveer een week aan block rewards. De nummer twee qua grootverdieners in de sport, Ronaldo, verdient per jaar minder dan de bitcoin miners in een week.

Kleine nuance is natuurlijk wel dat Ronaldo en Messi de bergen met geld op hun eigen rekening gestort krijgen. Er zijn duizenden bitcoin miners die allemaal een deel van de opbrengst verdelen.

Misschien toch die voetbalschoenen aan de wilgen hangen en een mooi investeringsplan opzetten voor het minen van de grootste cryptomunt. Het is immers ondertussen een miljardenindustrie waar flink geld wordt verdiend..

Een ondernemende Oekraïner dacht daar ook zo over: hij besloot zijn mining hardware aan te sluiten op het terrein van een kernreactor.

Cryptotwitter

Hal Finney was betrokken bij de vroege dagen van bitcoin. Hij ontving zelfs de aller eerste transactie van Satoshi Nakamoto. De computerwetenschapper is inmiddels overleden aan de gevolgen van ALS.

Finney was al vroeg overtuigd van bitcoin. Na de lancering van het netwerk schreef hij al over een BTC prijs van $10 miljoen. Daar zijn we nog lang niet, maar hij was dus al erg vroeg overtuigd.

De vroege bitcoiner is overigens ingevroren en wordt in cryosleep gehouden. Zijn lichaam wordt bewaard tot het moment dat ze hem kunnen wakker maken en zijn ziekte kunnen genezen. Als de wetenschap dit ooit kan, dan kan Finney bitcoin ver in de toekomst alsnog zien.

Bang dat je te laat bent? PlanB stelt je gerust. Er zijn nog niet zoveel bitcoin hodlers.

Charlie Shrem benadrukt nog even hoe schaars bitcoin is. Er is niet genoeg BTC om alle inwoners van Caïro er eentje te geven. Dat is pure schaarste.

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Altcoinbase

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Bitcoin update: prijs rond $10.270 terwijl altcoins opmars maken, verzoek Bitcoin ETF ingetrokken

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder