litecoin LTC Foundation
Nieuws » Litecoin (LTC) Foundation zéér afhankelijk van portemonnee Charlie Lee

Litecoin (LTC) Foundation zéér afhankelijk van portemonnee Charlie Lee

Litecoin-oprichter Charlie Lee blijft de Litecoin Foundation financieren, ondanks geruchten dat Lee in financieel zwaar weer zit.

Charlie Lee over Litecoin (LTC) Foundation

Tegenover nieuwssite Coindesk laat Lee weten dat de financiële situatie van de stichting net zo geraakt is door de cryptowinter als andere stichtingen. Sinds 2017 zijn de donaties van Lee goed voor 80% van de financiering van de stichting.

Een vrij ongezonde situatie, omdat de ontwikkeling van Litecoin afhankelijk is van Lee.

Het doel is uiteraard om de Foundation haar broek te laten ophouden via donaties, sponsorships en verkoop uit merchandise. Tot dat moment blijf ik de stichting financieel ondersteunen zolang dat noodzakelijk is.

Charlie Lee, oprichter Litecoin

Volgens bestuurder Xinxi Wang van de Foundation zijn de donaties in het eerste kwartaal van 2019 scherp gedaald. Wang zag dit vanaf april wel weer aantrekken.

  bitcoin meester  

Cryptowinter

‘We denken niet dat er een verband is tussen het aantal donaties en enthousiasme over het project, aldus Wang tegenover de Chinese nieuwssite XCong.

‘We hebben niet actief donaties gepromoot in kwartaal één. Ook was de prijs van LTC laag, waardoor eenzelfde aantal donaties leidt tot een lager bedrag. In kwartaal twee hebben we enkele honderden duizenden dollars aan donaties ontvangen’.

Charlie Lee, Litecoin

De stichting heeft moeten besparen op haar personeelskosten, maar medewerkers nemen genoegen met een lager salaris. Sterker nog, ze boden dat zelf actief aan.

Volgens Lee gaat het goed met het aantal partnerships, zoals Litecoin deze onlangs sloot met de American Football-club Miami Dolphins.

Litecoin halvening

Litecoin is dit jaar iets meer in het gekomen. De koers van LTC is sterk gestegen in de eerste maanden van 2019. Dat was in anticipatie op de halvering van blockreward voor Litecoin miners.

Die beloning is per 5 augustus teruggebracht van 12,5 LTC in plaats van 25 LTC per block. Handelaren speculeerden op een hogere koers.

Maar sindsdien is de koers sterk gedaald net zoals de computerkracht van het netwerk. Naar verluidt is een onbekend aantal miners na de halvening afgehaakt omdat mining minder winstgevend is. Het is aannemelijk dat door veel miners is overgestapt naar een andere Proof-of-Work blockchain.


Litecoin (LTC) prijs, bron: Cryptocompare 

  bitcoin meester  

Mimblewimble en anonieme transacties

Litecoin is ook op zoek om privacy-aspecten toe te voegen aan haar blockchain. Ze zijn daarvoor een samenwerking aangegaan met onder meer Beam uit Israël. Volgens oprichter Alexander Zaidelson van Beam bestaat er een open dialoog tussen beide teams. ‘Vooral op het gebied van de architectuur en ontwerp bieden we elkaar hulp’.

Ook werkt Litecoin samen met Grin-ontwikkelaar David Burkett om het protocol verder te ontwikkelen.
Lee kwam onlangs in het nieuws met zijn investering in de security token offering van INX token.

In de onderstaande nieuwe aflevering van de Magical Crypto Friends gaat Lee ook in hoe de Litecoin blockchain gaat werken met het Mimblewimble-protocol.

crypto kopen 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Hashrate Litecoin daalt 28% sinds halving, LTC daalt naar $74

Arnold Hubach

Chainalysis lanceert dienst om bitcoin-transacties op te sporen

Marvin Kroon

Deze 4 altcoins presteren (op dit moment) beter dan bitcoin (BTC)

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder