pantera capital blockchain startups

Pantera Capital wil ‘blockchain’ opschalen met Polkadot en BloXroute

Pantera Capital heeft geld gestoken in de blockchain startups Polkadot, BloXroute, Origin en Filecoin. De verwachting is dat de makers van deze nieuwe (communicatie-) protocollen bestaande architectuur kan opschalen. Het hybride investeringsfonds uit San Francisco heeft hiervoor – al langer – een startupfonds in het leven geroepen.

bitcoin meester

Pantera Capital blockchainfonds

Pantera steekt in een vroeg stadium kapitaal in blockchain en token startups in de hoop dat er de nieuwe Google of Amazon voor de 21e eeuw uit voortkomt. Denk daarbij ook aan ‘gevestigde’ namen zoals Bakkt, Bitstamp, Circle en Shapeshift.

Daarnaast is de club ook een lange termijn investeerder in liquide crypto assets zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Maar ook in kleinere cryptomunten zoals Celer Network, Enigma, Funfair en Icon is geld gestoken.

CEO Dan Morehead heeft goede hoop dat deze startups eind 2019 / begin 2020 naar buiten treden met hun lancering. Sommigen zoals Filecoin zijn al sinds 2014 bezig.

‘Het kost jaren om deze applicaties en technologieën naar de markt te brengen. Ontwikkelen en bèta testen is tijdsintensief. De verwachtingen zijn altijd hoog als er geld bij particuliere investeerders wordt opgehaald. Maar deze projecten bouwen het fundament van een volwassen wordende cryptomarkt.

Dan Morehead, CEO Pantera

Een korte uitleg per project:

Polkadot maakt een cross-communicatie protocol als brug tussen bestaande (publieke) blockchains. Ze doen dat door middel van een ingewikkeld systeem van zogenaamde relay en parachains. Medeoprichter Gavin Wood legt het uit.

BloXroute  wil het schaalbaarheidsprobleem van publieke blockchains zoals bitcoin en ethereum oplossen, die goed zijn voor maximaal tientallen transacties per seconde. Ze komen met een technische oplossing op miner niveau waarmee de basislaag van het protocol níet verandert.

Ook het Nederlandse Maven 11 was één van de investeerders tussen een aantal zwaargewichten.

Origin ontwikkelt een protocol om decentrale marktplaats en berichtenapp op het ethereum netwerk mogelijk te maken. Een commissievrije marktplaats zonder tussenpersonen zoals Uber, Lyft en Airbnb.

Filecoin ontwikkelt een protocol om decentraal je data op te slaan, een alternatief voor partijen als Dropbox en Google die data in hun silo’s opslaan. Ontwikkelaar is Protocol Labs en ze bouwen op een InterPlanetary File System.

Dan Morehead interview

Tijdens een liefdadigheidsevenement in Amsterdam eind 2018, op het dieptepunt van de markt, spraken we Dan Morehead over de cryptomarkt en zijn voorspelling voor 2019: ‘Bitcoin eind 2019 op $67.000!’

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!