Ripple XRP koers prijs Peter Brandt

Beleggingsveteraan Peter Brandt suggereert: ‘Ripple (XRP) koers daalt naar 2 dollarcent’

Ripple (XRP) staat voor een belangrijk maak-of-breek moment, aldus de bekende belegger Peter Brandt in een serie tweets. Zijn theorie: de koers van cryptomunt XRP gaat een vrije val vertonen zodra het bedrijf Ripple de koers niet meer kan manipuleren.

Ripple (XRP) onder druk in VS

In de VS is een discussie losgebarsten wat de status is de cryptomunt XRP: is het een utility token of een effect? De Amerikaanse autoriteiten zoals beurswaakhond SEC hebben nog geen uitspraken gedaan wat XRP ís. Bitcoin en ethereum zijn in hun ogen een duidelijke utility token, omdat er geen centrale entiteit is die de token of munt uitgeeft.

Bij XRP ligt dat lastiger omdat Ripple veel meer als een normaal bedrijf is georganiseerd. Ripple zelf houdt continu vol dat XRP enkel een utility dient voor haar ecosysteem.

Een stel ontevreden beleggers zijn echter naar de rechter gestapt met de aanklacht dat XRP een effect is en dat Ripple als uitgever aan de Amerikaanse effectenwet moet voldoen.

Zodra deze beleggers gelijk krijgen, wordt aan Ripple en aan de uitgifte van XRP aanvullende eisen gesteld uit bestaande wet – en regelgeving.

Beleggingsveteraan Peter Brandt staat te boek als criticaster van Ripple en heeft een aantal malen Twitterfitties uitgevochten met enkele ‘fans’ van Ripple.

Volgens hem kan meer regulatie de nagel aan de doodskist van XRP betekenen. Meer regulatie verkleint – in theorie – de kans om de koers van XRP te manipuleren.

Volgens Brandt manipuleert Ripple de koers van haar cryptomunt. Ripple heeft in het tweede kwartaal van dit jaar $ 251,51 miljoen aan XRP verkocht en in het eerste kwartaal $ 169,42 miljoen.

Ook ‘fans’ van Ripple vinden de invloed te groot: ze zijn onlangs een petitie gestart met de eis of Ripple de helft van haar tokens in escrow vernietigt. Een kleinere voorraad kan namelijk de prijs weer opdrijven, zo is de hoop.

Volgens marktvorser Messari circuleert nu 25% van de in totaal 100 miljard XRP tokens op de markt. Het overige deel heeft Ripple Labs nog in handen.

Ook nu stelt Brandt dat Ripple – sinds de marktintroductie van XRP op 28 april in 2013- de koers beïnvloedt.

bitcoin meester

Implosie van XRP koers?

Brandt gaat zelfs zo ver dat de koers van XRP hierdoor kan gaan imploderen. Hij ondersteunt zijn mening met – zoals het een technisch analist betaamt – een aantal grafieken.

Zodra XRP ónder een niveau van $0,24 daalt, dan kan de prijs duikelen naar $0.02, zo betoogt hij. XRP handelt nu voor een prijs van $0.26 volgens Coinmarketcap.

Het is niet de eerste keer dat Brandt de alarmklok luidt voor de cryptomunt. Eind april dit jaar stuurde hij deze tweet de ether in.

En bitcoin, Peter?

Deze ‘voorspelling’ kon op veel kritiek rekenen. De prijs van XRP schommelde tussen de $0,30 en $0,40. Vorige week ging de prijs onder de $0,30 (Coinmarketcap, red) en op dit moment is de prijs van $0.26.

De cryptomunt kan zich niet onttrekken aan de huidige malaise op de cryptomarkt: bitcoin is onder de $10.000 gedipt en handelde even onder de $9.500.

Brandt zoomt event uit en stelt dat BTC nog steeds boven de bull cyclus van 2015-2017 beweegt.

Bron: U. Today

 

 

Mis niks meer!
Invalid email address