S7 Airlines verkoopt $1 miljoen aan tickets via blockchain. Goed nieuws voor Bitcoin?

In Rusland wordt blockchain steeds meer omarmd. Zo ook in de luchtvaartindustrie. Deze week werd bekend dat er via platform voor meer dan $1 miljoen dollar aan tickets zijn verkocht. Het programma startte een jaar geleden. Helpen dit soort ontwikkelingen ook om Bitcoin te accepteren?

S7 Airlines

Bovenstaande introductie laat precies zien hoe Rusland tegenover cryptocurrencies staat. Blockchain en al de toepassingen ervan worden toegejuicht, terwijl de regelgeving voor cryptomunten al heel lang op zich laat wachten.

Het is niet nieuw dat bedrijven blockchain toepassen in haar producten, maar de toepassing van de S7 Airlines is het vermelden waard. Het is overigens de tweede grootste luchtvaartmaatschappij van Rusland

Steeds meer bedrijven maken gebruik van blockchain in de infrastructuur voor betalingen. Blockchain is niet alleen voor de klant een mooie toevoeging, ook voor S7 Airline blijken er veel voordelen aan deze infrastructuur te zitten.

Ze ervaren een betere inflow van het geld en dus een betere verkoop. Ekaterina Dmitruk, de Group Sales Director van S7, is blij met de ontwikkeling.

.. BY addressing Product differentiation and time-to-market, access to full and rich air content and finally, transparent shopping experience. ​​​​

Volgens haar zijn er enorme stappen gezet om de service voor de klanten te verbeteren. Er worden nu ook werknemers ingezet om de NDC (New Distribution Capability) te onderhouden. Deze NDC is een term die wordt gebruikt om de verkoop van vliegtickets aan verschillende doelgroepen zoals zakenreizen vakantiegangers te verbeteren.

Blockchain versus Bitcoin

In juli 2018 werden de allereerste tickets verkocht via de blockchain van Ethereum. Dit is gedaan in samenwerking met de Russiche Alfa-Bank. Ethereum wordt gebruikt als koppelstuk tussen de bankwereld en de bookingservice. Het doel? Het betaalproces vergemakkelijken. Het resultaat is dat men nu veel sneller en efficiënter kan boeken. De director of transaction business van Alfa-Bank ziet nog meer potentie in dit soort toepassingen:

De Business-to-Business (B2B) markt gaat profiteren van het experiment dat bij ons klein is begonnen. De acceptatie van blockchain is voor ons een hele vruchtbare geweest!

Pavel Rayazanov

Met de toevoeging Hyperledger Fabric is het systeem nog eens tien keer zo productief geworden. Overigens gebruikt S7 Airlines ook al aan smart contracts voor het bijtanken van de vliegtuigen. Dit doet S7 samen met Gazpromneft-Aero en wederom Alfa-Bank.

Russische regulaties

In Rusland is men druk in de weer met regulatie rondom bitcoin en andere digitale valuta. Het Russisch parlement, de Staatsdoema, gaat waarschijnlijk de beslissing rondom cryptomunten en tokens verschuiven naar de herfst van dit jaar.

Dat is opmerkelijk, want eerder dit jaar kwamen een aantal positieve geluiden uit Rusland. Vier daarvan op een rijtje:

Zal de kijk op Bitcoin door dit succes veranderen? Dat is lastig te zeggen, maar de adoptie van blockchain en de Distributed Ledger Technology (DLT) zou er wel voor kunnen zorgen dat er meer waardering en begrip komt voor Bitcoin.

Bron: Cryptopolitan

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!