tether-records-usdt
Nieuws » ‘318 adressen hebben 80% van aanbod Tether (USDT) in bezit’

‘318 adressen hebben 80% van aanbod Tether (USDT) in bezit’

Het crypto onderzoeksbedrijf Coin Metrics komt met een opmerkelijk feitje: 318 adressen hebben 80% van het hele aanbod van Tether (USDT) in bezit. Deze adressen hebben allemaal minstens $1 miljoen aan USDT. De populairste stablecoin is dus niet zo goed verdeeld. Dat meldt Bloomberg.

USDT

Deze whales (vermogende mensen met veen munten die de markt kunnen laten schommelen, red.) zijn niet alleen maar personen. Nic Carter, mede-oprichter Coin Metrics, legt uit dat ook cryptobeurzen als Binance en Biftinex in dit rijtje horen.

Het is een groot verschil met de verdeling van bijvoorbeeld bitcoin. Het rapport meldt dat ongeveer 20% van alle BTC in handen is van die zogenaamde whales. Er zijn maar liefst 20.000 adressen die meer dan een waarde van $1 miljoen aan BTC hebben.

Een adres is overigens geen uniek persoon. Een adres kan meerdere eigenaren hebben, maar een gebruiker van het netwerk kan oneindig adressen aanmaken. Je kunt er dus geen harde conclusies uit trekken, het is echter wel een indicatie van hoe de welvaart is verdeeld op het netwerk.

Een voorbeeld van Tether in de praktijk: Chinese handelaren in Rusland versturen via Tether (USDT) dagelijks vele miljoenen naar China

Whales in actie

John Griffin is een finance professor bij de universiteit van Texas. Hij zegt dat de USDT-whales in staat zijn om de prijs van bitcoin een eigen draai te geven.

De hoeveelheid Tether op één plek suggereert dat een paar mensen USDT cntroleren. Zij kunnen de prijs van bitcoin een richting in duwen. En zij zijn erbij gebaat dit te doen.

John Griffin

Ook tonen de cijfers volgens Griffin aan dat veel beurzen gebaat zijn bij het voortbestaan van Tether. Ze zijn immers (deels) afhankelijk van die munt.

Tether en onrust

Tether en het bedrijf achter de munt, Bitfinex, liggen al jaren onder een vergrootglas. Men zou de markt manipuleren en niet alle USDT zou worden gedekt door echte dollars.

Hoe de vork precies in de steel zit is nog niet duidelijk. In New York is men druk aan het onderzoeken of Bitfinex iets fout heeft gedaan. De aanklager in New York stelt: Tether is soms bijgedrukt om prijs van BTC te manipuleren. 

Ondanks de onrust wordt de stablecoin nog bijna overal gebruikt en groeit het gebruik zelfs gestaag. In juli werd Tether (USDT) ook beschikbaar gesteld op de bitcoin sidechain genaamd Liquid.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Chinese handelaren in Rusland versturen via Tether (USDT) dagelijks vele miljoenen naar China

Marloes van der Scheer

Tether (USDT) nu ook beschikbaar op Bitcoin sidechain Liquid

Arnold Hubach

New Yorkse rechtszaak tegen Tether en Bitfinex: Meer tijd voor onderzoek

Marloes van der Scheer

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder