tether-records-usdt

‘318 adressen hebben 80% van aanbod Tether (USDT) in bezit’

Het crypto onderzoeksbedrijf Coin Metrics komt met een opmerkelijk feitje: 318 adressen hebben 80% van het hele aanbod van Tether (USDT) in bezit. Deze adressen hebben allemaal minstens $1 miljoen aan USDT. De populairste stablecoin is dus niet zo goed verdeeld. Dat meldt Bloomberg.

USDT

Deze whales (vermogende mensen met veen munten die de markt kunnen laten schommelen, red.) zijn niet alleen maar personen. Nic Carter, mede-oprichter Coin Metrics, legt uit dat ook cryptobeurzen als Binance en Biftinex in dit rijtje horen.

Het is een groot verschil met de verdeling van bijvoorbeeld bitcoin. Het rapport meldt dat ongeveer 20% van alle BTC in handen is van die zogenaamde whales. Er zijn maar liefst 20.000 adressen die meer dan een waarde van $1 miljoen aan BTC hebben.

Een adres is overigens geen uniek persoon. Een adres kan meerdere eigenaren hebben, maar een gebruiker van het netwerk kan oneindig adressen aanmaken. Je kunt er dus geen harde conclusies uit trekken, het is echter wel een indicatie van hoe de welvaart is verdeeld op het netwerk.

Een voorbeeld van Tether in de praktijk: Chinese handelaren in Rusland versturen via Tether (USDT) dagelijks vele miljoenen naar China

Whales in actie

John Griffin is een finance professor bij de universiteit van Texas. Hij zegt dat de USDT-whales in staat zijn om de prijs van bitcoin een eigen draai te geven.

De hoeveelheid Tether op één plek suggereert dat een paar mensen USDT cntroleren. Zij kunnen de prijs van bitcoin een richting in duwen. En zij zijn erbij gebaat dit te doen.

John Griffin

Ook tonen de cijfers volgens Griffin aan dat veel beurzen gebaat zijn bij het voortbestaan van Tether. Ze zijn immers (deels) afhankelijk van die munt.

bitcoin meester

Tether en onrust

Tether en het bedrijf achter de munt, Bitfinex, liggen al jaren onder een vergrootglas. Men zou de markt manipuleren en niet alle USDT zou worden gedekt door echte dollars.

Hoe de vork precies in de steel zit is nog niet duidelijk. In New York is men druk aan het onderzoeken of Bitfinex iets fout heeft gedaan. De aanklager in New York stelt: Tether is soms bijgedrukt om prijs van BTC te manipuleren. 

Ondanks de onrust wordt de stablecoin nog bijna overal gebruikt en groeit het gebruik zelfs gestaag. In juli werd Tether (USDT) ook beschikbaar gesteld op de bitcoin sidechain genaamd Liquid.

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!