bitcoin btc apple smartwatch bluewallet lightning
Nieuws » Apple: ‘We kijken naar Bitcoin en crypto, op lange termijn veel potentie’

Apple: ‘We kijken naar Bitcoin en crypto, op lange termijn veel potentie’

Apple ‘houdt cryptovaluta in de gaten, dat zegt Apple Pay Vice President Deirdre Jennifer Bailey in gesprek met CCN.

De topvrouw van Apple Pay zei tijdens een evenement in San Francisco dat cryptomunten erg interessant zijn: ”We denken dat het op de lange termijn veel potentie heeft.” Specifieke toepassingen voor Apple Pay werden niet genoemd.

Facebook vs Apple

Waar een andere techgigant Facebook met Libra een eigen cryptomunt komt, lijkt Apple daar voorlopig nog niet mee bezig te zijn. Het is de vraag welke kant Apple op wil. Volgt het Facebook en komt het binnenkort met plannen voor een eigen netwerk?

Of neigt het miljardenbedrijf meer naar een tactiek als die van Twitter? Jack Dorsey van Twitter zet namelijk groots in op bitcoin. Hij heeft bij zijn andere bedrijf, Square, zelfs een aparte divisie opgezet om aan bitcoin te bouwen. Dorsey ziet in BTC dé reservemunt voor het internet.

Apple Pay is ondertussen uitgegroeid tot een grote betalingsverwerker. Het bedrijf deelt nooit de exacte getallen, maar Apple zegt dat er bijna een miljard transacties per maand worden verwerkt.

Maar met zulke getallen en zo’n klantenbestand is het interessant om te kijken hoe ze omgaan met de komst van cryptomunten. Omarmt Apple de open protocollen? Of gaat het op de gesloten blockchain tour? Het is nog niet bekend, maar Apple Pay zal ook mee willen gaan.

Je wil als techfabrikant en techbedrijf niet achterblijven als de concurrentie stappen zet.

  bitcoin meester  

Microsoft

Een ander gigantisch Amerikaanse bedrijf, Microsoft, lijkt ook in te zetten op open protocollen. Microsoft is druk in de weer met het ontwikkelen van tools voor het gebruik van blockchains. Zo kwam de multinational met een verificatieprogramma voor smart contracts op ethereum.

Daarnaast is Microsoft lid van de Ethereum Alliance en bouwt het aan een identificatieprogramma op het netwerk van bitcoin. 

De bedrijven uit Silicon Valley zijn dus allemaal op hun eigen manier bezig met ”crypto en blockchain”. Ze experimenteren op allerlei manieren met bitcoin en andere cryptomunten.

De toekomst zal uitwijzen of de tactiek ‘go full bitcoin’ van Twitter werkt, of dat de andere partijen aan het langste eind trekken. Apple zet voorlopig nog geen stappen op de voorgrond, maar ook daar zullen al plannen zijn.

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Wessel Simons

Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

Robin Heester

Bitcoin mining hotspot krijgt waarschijnlijk strengere regels

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder