Bitcoin update: prijs rond $10.230, ‘BTC verpulvert alle altcoins’ aldus analist

In deze bitcoin update kijken we kort naar de koers en prijs van Bitcoin. Verder duiken we aan de hand van een tweet in de vraag: wat is nodig om beter te presteren dan Bitcoin? Wanneer is het hebben van puur BTC beter dan het hebben van een hele bag vol met altcoins?

Bitcoin (BTC)

Bitcoin staat op moment van schrijven 3,5% hoger dan gisteren. Als je een hele BTC wilt kopen, kost dat je ongeveer $10.230. Daarmee blijft de munt boven de psychologische grens van $10.000.

Huisanalist Martijn zag dat Bitcoin in een descending triangle zat. De ultieme low ligt in dit patroon rond de $9.400, terwijl de triangle op z’n eind loopt. Het gaan dus interessante dagen worden.

De dominantie van de grootste cryptomunt is 66,93%. Een week geleden was dit aanzienlijk groter, maar we kunnen nog niet spreken van een altseason. De noemenswaardige coins die het afgelopen etmaal in sats  zijn gegroeid, zijn Quant (+12%), Dash (+4%) en Ethereum (+2%).

Bitcoin of altcoins

Michiel Lescrauwaet komt op twitter met een interessante thread. Hij is medeoprichter van Adamant Capital en laat in zijn draadje zijn mening over ‘hoe je beter kunt presteren dan Bitcoin’.

Hij begint met het noemen van drie redenen waarom BTC de benchmark moet zijn voor de cryptomarkt:

  1. Al de huidige indices zijn gebrekkig
  2. Bitcoin is alle concurrentie ver voor om nieuwe monetaire norm te worden
  3. De munt helpt beleggers in in de juiste richting te denken

Het eerste punt beargumenteerd hij aan de hand van een aantal grafiekjes. De Bloomberg Galaxy Index is een subjectieve mix van allerlei verschillende activa. Er is ook geen rationele keuze gemaakt in de afweging om de index samen te stellen. Lescrauwaet ziet geen reden om een mix te maken, terwijl je Bitcoin hebt.

Lescrauwaet gaat verder: ‘We denken allemaal dat Bitcoin een eigen versie is van het digitale goud is. Het moet niet gemixt gaan worden met ‘experimental altcoins’. Diversificatie komt eigenlijk neer op het indekken tegen onwetendheid. Als je heel goed weet waar je mee bezig bent, heeft het eigenlijk geen zin om te diversificeren.

Als we Bitcoin vergelijken met de grootste altcoins, dan worden deze verpulverd. Zowel op basis van de transactiekosten, de kosten voor een 51% aanval en de on-chain activiteit.

Verder komen instanties naar Bitcoin en niet naar altcoins. Kijk naar Bakkt, Fidelity, Cash App en VanEck. Als we naar alle altcoins kijken, zien we dat er hier een heleboel van omvallen. 92% van alle ICO’s staat lager in BTC waarde en 74% van alle ICO’s staan op meer dan -90% in waarde in Bitcoin. De mediaan voor het verlies op ICO’s is 91% (in de min).

Bitcoin als benchmark

Als we bitcoin als benchmark nemen voor de cryptomarkt, is er geen enkele altcoin die deze munt kan outperfomen. Alles wat je aan strategie bedenkt, is afhankelijk van de volwassenheid van het ecosysteem van bitcoin. Het Lightning Network is nog in beta en er zijn in de loop van de jaren veel plekken geweest waar je jouw BTC kon verliezen. Het blijft dus altijd een risico om met crypto te werken.

Er zijn (zoals in bovenstaande tweet te zien is) verschillende manieren om winst te maken in de crypto-industrie. Alle opties zijn afgezet in een grafiek waarin het risico en de potentiële winst tegenover elkaar zijn uitgezet. Er zijn goede strategiën te bedenken, maar zelfs dan moet je nog heel goed weten waar je mee bezig bent.

De conclusie die Michiel Lescrauwaet trekt is dat:

  1. Het vroegtijdig opstellen van een goed plan om Bitcoin als benchmark te nemen voor de asset management van jouw cryptomunten, zal zich uitbetalen;
  2. Als je BTC nastreeft, is het cruciaal om te weten hoe volwassen de markt is. Dan is het belangrijk om jouw eigen vaardigheden hier op af te stellen om ze zo optimaal te benutten.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!