bitcoin update btc data
Nieuws » Bitcoin (BTC) analyse: Koers hangt boven $10.500, maar blijft in downtrend

Bitcoin (BTC) analyse: Koers hangt boven $10.500, maar blijft in downtrend

Bitcoin (BTC) analyse – Bitcoin (BTC) zit weer boven de $10.500, maar wat gaat de koers nu doen?

Sinds de vorige analyse heeft Bitcoin precies gedaan wat in lijn der verwachting lag. Er is een mooie bottom gevormd op de huidige low van $9.400. Waarna een reversal plaatsvond en de prijs weer boven de $10.000 is gestegen met een huidige prijs van $10.600.

Hiermee ligt de prijs nog steeds binnen de short term downtrend en is daarmee een lower high gevormd. Een lastig gegeven. Daar waar een sterke bottom aanwezig lijkt te zijn, is er tevens een bearish patroon gevormd.

Bitcoin (BTC) analyse

Dat de koers van bitcoin al sinds midden juni in een downtrend zit vanaf $14.000 is inmiddels bekend. Echter zitten we er al lang in en wordt de range steeds kleiner en kleiner.

Zolang dit door blijft gaan, kunnen we nog zeker een maand in deze range door blijven gaan. Des te langer het duurt, des te groter de uiteindelijke reactie zal zijn. Het wordt dus steeds beter oppassen voor ‘de’ grote move.

Bitcoin daily chart 5 September 2019

Als we de daily chart erbij pakken is de huidige beweging duidelijk te zien in combinatie met de rode lijnen. Het lijkt bearish met de opeenvolgende lower lows. We zien hier ook langzaamaan een duidelijk patroon ontstaan genaamd een “Descending Triangle”.

Deze driehoek bestaat altijd uit een rij met lower highs en een support lijn aan de onderzijde welke niet lijkt te kunnen breken. En laten we nou exact dit patroon hier zien.

In de meeste gevallen valt de prijs uiteindelijk door de support heen en wordt de weg omlaag vervolgd alvorens er een grote drop naar beneden komt. Echter kan het tegenovergestelde gebeuren en de prijs door de downtrend heen knallen.

Wat dus een grote beweging omhoog kan geven. Maar in de meeste gevallen is de weg naar beneden meer voor de hand liggend binnen dit patroon. Het is wachten op één van deze twee gebeurtenissen, daarna kun je er naar handelen.

  bitcoin meester  

1-hour chart

Een stuk verder inzoomen naar de 1-hour chart en we zien een perfecte beweging tussen de weekly fibonacci pivot points. Waarbij de prijs afgelopen week perfect op de S78 een reversal omhoog heeft gemaakt, zien we nu hetzelfde bij de resistance.

De prijs raakt een van de twee belangrijke resistance lijnen, de R61. En lijkt gelijk een ommekeer te maken voor een nieuwe beweging omlaag. Dit past binnen het Descending Triangle patroon en maakt daarmee een lower high.

Bitcoin 1h chart 5 September 2019

 

Wat gaat bitcoin doen?

Zowel short term als op langer termijn ziet het eruit dat we netjes binnen de huidige range blijven bewegen. Een beweging omlaag lijkt de grote kanshebber mocht het patroon zich gedragen als in de meeste gevallen. Maar hierbij is het oppassen en kan de prijs toch anders bewegen en naar boven breken.

Strakke stops net buiten de support en resistance lijnen zijn de meest veilige opties om mee te kunnen doen. Grote volatiliteit kan ook beide kanten mee de afgrond in sleuren. Dus kijk met dit soort rustige markten altijd uit en zorg voor een goed risicomanagement.

crypto kopen 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Wessel Simons

Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

Robin Heester

Bitcoin mining hotspot krijgt waarschijnlijk strengere regels

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder