5 nieuwtjes over Bitcoin (BTC) om de week mee te beginnen

Het is maandag en om deze nieuwe week goed te beginnen hebben we enkele nieuwtjes over bitcoin voor je verzameld. Lees meer over onder andere de prijs, de eerste trade op Bakkt en de transactiekosten van bitcoin vergeleken met ethereum.

Bitcoin koers

Op moment van schrijven kost BTC $9.935 bij Bitstamp. Dat is slechts een halve procent meer dan gisteren. Het volume zakt terug naar $11,6 miljard.

Dat is het afgelopen kwartaal maar een paar keer lager geweest dan het huidige niveau. De dominantie van Bitcoin is 67,42%.

Een leuk weetje: vandaag stond Bitcoin precies op 50% van de all-time-high (ATH). Op 17 december 2017 was dit namelijk $20.089.00.

bitcoin meester

Eerste Bitcoin Future op Bakkt

Er is de afgelopen dagen al veel geschreven over de opening van Bakkt. Maar nu is het dan eindelijk zo ver: de eerste trade is om 02:02 vannacht (Nederlandse tijd) geplaatst voor een prijs van $10.115. Is hiermee een nieuw tijdperk aangebroken?

Op moment van schrijven zijn er 28 bitcoin futures contracten gesloten.

Kosten ethereum hoger dan bitcoin

Glassnode deelt op twitter een interessante statistiek. De transactiekosten op ethereum zijn de laatste weken namelijk significant gegroeid.

Sinds het begin van de maand zijn deze 230% duurder geworden en daarmee zijn de gemiddelde ‘daily fees’ voor ethereum voor het eerst in 6 maanden duurder dan die van Bitcoin.

Dit heeft deels te maken met het feit dat er steeds meer bitcoin transacties de SegWit feature gebruiken.

Hierdoor kunnen transacties goedkoper (en dus indirect sneller) verwerkt worden. Lees meer over deze Segregated Witness (SegWit) op onze Crypto 101.

Indicator Bitcoin

NebraskanGooner pakt er op twitter een relatief onbekende indicator bij om te laten zien hoe het er met bitcoin voor staat. Hij ziet namelijk een patroon in de aSOPR die ook in 2014 te zien was.

Ik denk nog steeds dat een sterke piek omlaag een mooi kans is om (Bitcoin) in te kopen, maar we moeten nog gaan zien of de ‘bullish activiteit’ gaat volgen

NebraskanGooner

aSOPR staat voor adjusted Spend Output Ratio. Dit is een aangepaste versie van de SOPR.

Als deze indicator boven de 1 staat, betekent het dat de gebruikers van de verzonden outputs op winst staan op het moment dat ze de transactie plaatsen.

Simpelweg komt het neer op het vertrouwen in de markt: ben je bereid om je positie met verlies af te sluiten.

In een bearmarkt verkoopt iedereen ‘graag’ als de SOPR boven de 1 staat en in een bullmarkt doet men dat logischerwijs liever (nog) niet.

Lees hier meer over de SOPR indicator om onderstaande tweet beter te begrijpen. Het is in onderstaande tweet echter wel duidelijk dat de ratio een bullish sentiment aangeeft.

‘BTC presteert gigantisch goed’

Tot slot nog even een ‘informatieve’ tweet van Raoul Pal. Hij is een bekende naam in het cryptolandschap.

Bitcoin is de best presterende activa ooit. Sinds de top is 15.000.000% gestegen. Ja, inderdaad: 15 miljoen procent. En op de ATH was dit zelfs 25 miljoen procent.

Hij voegt er aan toe dat de munt daarmee nog steeds een enorm goede aankoop is. Met het oog op de langere termijn is BTC nog steeds een koopje.

Lees het nieuwsoverzicht van week 38 na

Ben jij vorige week afwezig geweest uit de cryptospace? Wees niet getreurd. Wij hebben een overzichtje gemaakt met al het nieuws uit week 38. Lees hier meer over onder andere de Tulpenmanie, Iran, Nigeria en Plan B.

En tot slot ook nog een leuk nieuwtje! We hebben deze maand onze webshop gelanceerd, die we gestaag met merch gaan uitbreiden. Neem alvast een kijkje!

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!