Bitcoin veiling: waar haalde hacker Elliott Gunton zijn BTC vandaan?

Op een recente veiling in het Verenigd Koninkrijk bij Wilsons Auctions zijn 62 kavels aan bitcoin, cryptovaluta en andere spullen geveild. Het betreft een voorraad aan cryptovaluta, die bij een veroordeelde ‘Talk Talk’ hacker Elliott Gunton in beslag zijn genomen.

Bitcoin veiling

De tiener Gunton (19) uit de buurt van Norwich, verdiende bitcoin (BTC) door een aantal illegale activiteiten uit te voeren. Zo is hij schuldig bevonden aan het aanbieden van hacking diensten.

Hij maakte ook deel uit van de TalkTalk-hack in 2015, waarbij de bankgegevens van 156.959 accounts zijn gestolen bij de Britse breedbandaanbieder. De geschatte bedrijfsschade is $94,5 miljoen.

De hacker ging echter door met zijn activiteiten. Hij is ook aangeklaagd in de Verenigde Staten voor het hacken van de EtherDelta cryptobeurs in 2017.

Lees ook – Etherdelta hackers “Planet” & “Psycho” aangeklaagd door Amerikaanse autoriteiten

Bij deze hack zijn de DNS-instellingen gewijzigd om het verkeer om te leiden. Wanneer je de website bezocht, belandde men op een kloonsite, die vervolgens gebruikersinformatie stal.

Gunton is onlangs in het Verenigd Koninkrijk veroordeeld tot 20 maanden gevangenisstraf en het betalen van $491.000 aan boetes.

Gunton is afgelopen juni gearresteerd, waarbij er met een huiszoeking een Ledger Nano is ingenomen. Op deze ‘hardware wallet’ werd zijn BTC opgeslagen buiten het bereik van andere hackers.

De tiener weigerde in een verhoor de gegevens vrij te geven om toegang te krijgen tot zijn wallet.

Maar officieren die bestanden op zijn computer onderzochten, ontdekten dat hij 67.6 Bitcoins had ontvangen ter waarde van £ 381.000 via een reeks transacties.

Diensten betaald in Bitcoin

Uit forensisch onderzoek van de laptop bleek dat hij had aangeboden de gestolen persoonlijke gegevens te verstrekken aan fraudeurs. Voor zijn diensten vroeg hij $3.000 (£ 2.500) in Bitcoin.

De politie vond tevens fragmenten van online gesprekken, waarin hij criminele activiteiten besprak en beslag legde op £ 275.000 aan Bitcoin die nog steeds onder zijn controle was.

Dit was een complex onderzoek, dat is gebaseerd op de expertise van officieren en personeel van de Cybercrime Unit van Norfolk en Suffolk.

Politierechercheur Norfolk

Cybercrime vereist dat politie-onderzoekers de technologische ontwikkelingen bij moeten benen om deze ook te bestrijden.

Draper kocht bitcoin voor $365 per stuk

Regelmatig zijn er veilingen waarbij bitcoin en crypto geveild wordt. Een van de meest bekende veilingen is die van de Amerikaanse federale politie (US Marshalls).

In november 2018 is er nog 3.813 BTC verkocht die op het moment van de veiling $42 miljoen waard was.

Durfkapitalist Tim Draper deed een beste investering in 2014, toen hij een meerderheid van 50.000 BTC kocht. Deze zijn in beslag genomen bij het offline halen van de Silk Road-marktplaats.

Draper betaalde $365 (!) per BTC. Het ging in totaal om 30.000 BTC, wat neerkwam op een investering van ca. 11 miljoen dollar. Op moment van schrijven is 30.000 BTC ca. 240 miljoen dollar waard.

bitcoin kopen

 

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!