Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Toegegeven, een beetje ‘oud’ nieuws, maar bitcoin-bull Tim Draper blijft bij zijn voorspelling dat bitcoin (BTC) eind 2022 $250.000 per stuk is.

Dat voorspelt de durfinvesteerder uit Californië in een recent interview met BlockTV. Sterker nog, hij vindt zijn voorspelling nog aan de conservatieve kant.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tim Draper over bitcoin (BTC)

In het interview legt hij ook uit waarom hij denkt dat bitcoin deze bijna niet voor te stellen waarde kan bereiken.

Een van zijn argumenten is dat bitcoin een dominantere positie krijgt op de valutamarkt. Daarover zegt Draper in het interview:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]Een waarde van $250.000 betekent dat bitcoin een marktaandeel van ongeveer 5% heeft in de valutawereld en ik denk dat ik daarmee nog de kracht van BTC onderschat.[/penci_blockquote]

Ter vergelijking: er zit nu voor $186 miljard in de asset bitcoin (69,8% marktdominantie, red.) terwijl er $7.800 miljard in de asset goud zit.

Stel dat de bitcoin markt even groot zou zijn als de goud markt nu is, dan gaat één BTC voor $420.000 per stuk over de digitale toonbank.

Eerder zei hij in een interview met Yahoo Finance vorige maand:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]“Het kan nog wat langer gaan duren als de munt de status van ‘safe haven’ blijft vasthouden. Misschien gaan we eerst een kleine vertraging zien, voordat de koers doorschiet naar het eerder genoemde doel.”[/penci_blockquote]

Duitse wetenschapper

Afgelopen week hebben we aandacht besteed aan het model van de Duitse PhD-onderzoeker Harold Burger, die voorspelt dat de prijs komende twee jaar door stijgt naar $100.000.

Hij noemt het een 'power-law-model', wat hij in een uitgebreid Medium-artikel uitlegt. Een van de conclusies die hij trekt: de cycli van bull - en bearmarkten blijven zich herhalen.

Maar, de groeisnelheid neemt af in vergelijking met de begindagen van bitcoin, toen er sprake was van 'X100' in korte tijd.

Burger reageert in een serie tweets op de tweet van Draper: 'Te optimistisch', oordeelt hij.

Plan B

Nog meer hopium? Ook de Nederlander Plan B is bekend om zijn stock-to-flow model om grip te krijgen op de toekomstige koers van BTC en zijn prijsrange is vrij breed: tussen $30.000 en $300.000 per stuk.

Hij baseert zijn voorspelling op basis van de moeilijkheid van het mining algoritme ('difficulty rate').

De hashrate cq. de computerkracht van het netwerk bereikte onlangs nieuwe hoogtes met 94 triljoen hashes per seconde.

Zodra de prijs opnieuw de hashrate op het netwerk volgt, dan kunnen we in deze cyclus een prijs van minstens $30.000 verwachten.

Dat zou een stijging van ongeveer 1.000% zijn vanaf het dieptepunt van deze cyclus. Bitcoin zat destijds toen net boven $3.000 medio december 2018.

Bitcoin koers

Kortom, genoeg hopium voor de bitcoin belegger, maar vooralsnog heeft BTC moeite om het voorlopige hoogtepunt van ca. $13.900 dit jaar te toppen.

Op moment van schrijven handelt één BTC rond $10.400 bij Bitfinex en handelt sinds 18 uur Nederlandse tijd weer boven de $10.350 en ook het volume neemt wat toe.

Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Bron: Cryptocompare

Interview Draper

We spraken hem tijdens The Next Web juli 2018 in Amsterdam, waarin hij ingaat waarom hij zo gelooft in BTC.

Lees ook - Tim Draper: “Over vijf jaar betaalt iedereen met bitcoin of andere crypto”

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Zijn diepgaande kennis en analytische vaardigheden stellen hem in staat om complexe marktgegevens te ontcijferen en waardevolle inzichten te delen met zijn publiek. Naast zijn professionele bezigheden heeft Wessel een grote passie voor muziek en sport. Hij brengt graag tijd door buiten de digitale wereld en is een fervent bezoeker van concerten en sportwedstrijden. Deze liefde voor live-evenementen weerspiegelt zijn behoefte aan directe ervaringen en interactie met de wereld om hem heen. Wessel is ook iemand die veel waarde hecht aan tijd doorbrengen met zijn familie en vrienden. Of het nu gaat om een spontane uitstap of een geplande vakantie, hij koestert deze momenten en ziet ze als een essentieel onderdeel van zijn leven. Deze uitstapjes bieden hem niet alleen ontspanning en plezier, maar versterken ook zijn banden met zijn dierbaren. Zijn collega's en kennissen in de crypto-industrie waarderen Wessel vooral om zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid. Hij staat bekend om zijn vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband uitstekend werk te leveren, waarbij hij altijd streeft naar het behalen van concrete resultaten. Zijn pragmatische aanpak en toewijding maken hem tot een waardevolle speler in elk project. Wessel's betrouwbaarheid is een ander kenmerk dat hem onderscheidt. In een industrie die soms onvoorspelbaar en volatiel kan zijn, biedt zijn standvastigheid en integriteit een rotsvaste basis voor zijn collega's, lezers en volgers. Zijn vermogen om consistente en betrouwbare analyses te leveren, heeft hem een gerespecteerde stem in de gemeenschap gemaakt. Samenvattend combineert Wessel zijn uitgebreide kennis van de cryptomarkt met een rijk persoonlijk leven vol muziek, sport en familie. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.