Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Toegegeven, een beetje ‘oud’ nieuws, maar bitcoin-bull Tim Draper blijft bij zijn voorspelling dat bitcoin (BTC) eind 2022 $250.000 per stuk is.

Dat voorspelt de durfinvesteerder uit Californië in een recent interview met BlockTV. Sterker nog, hij vindt zijn voorspelling nog aan de conservatieve kant.

Tim Draper over bitcoin (BTC)

In het interview legt hij ook uit waarom hij denkt dat bitcoin deze bijna niet voor te stellen waarde kan bereiken.

Een van zijn argumenten is dat bitcoin een dominantere positie krijgt op de valutamarkt. Daarover zegt Draper in het interview:

Een waarde van $250.000 betekent dat bitcoin een marktaandeel van ongeveer 5% heeft in de valutawereld en ik denk dat ik daarmee nog de kracht van BTC onderschat.

Ter vergelijking: er zit nu voor $186 miljard in de asset bitcoin (69,8% marktdominantie, red.) terwijl er $7.800 miljard in de asset goud zit.

Stel dat de bitcoin markt even groot zou zijn als de goud markt nu is, dan gaat één BTC voor $420.000 per stuk over de digitale toonbank.

Eerder zei hij in een interview met Yahoo Finance vorige maand:

“Het kan nog wat langer gaan duren als de munt de status van ‘safe haven’ blijft vasthouden. Misschien gaan we eerst een kleine vertraging zien, voordat de koers doorschiet naar het eerder genoemde doel.”

Duitse wetenschapper

Afgelopen week hebben we aandacht besteed aan het model van de Duitse PhD-onderzoeker Harold Burger, die voorspelt dat de prijs komende twee jaar door stijgt naar $100.000.

Hij noemt het een ‘power-law-model’, wat hij in een uitgebreid Medium-artikel uitlegt. Een van de conclusies die hij trekt: de cycli van bull – en bearmarkten blijven zich herhalen.

Maar, de groeisnelheid neemt af in vergelijking met de begindagen van bitcoin, toen er sprake was van ‘X100’ in korte tijd.

Burger reageert in een serie tweets op de tweet van Draper: ‘Te optimistisch’, oordeelt hij.

Plan B

Nog meer hopium? Ook de Nederlander Plan B is bekend om zijn stock-to-flow model om grip te krijgen op de toekomstige koers van BTC en zijn prijsrange is vrij breed: tussen $30.000 en $300.000 per stuk.

Hij baseert zijn voorspelling op basis van de moeilijkheid van het mining algoritme (‘difficulty rate’).

De hashrate cq. de computerkracht van het netwerk bereikte onlangs nieuwe hoogtes met 94 triljoen hashes per seconde.

Zodra de prijs opnieuw de hashrate op het netwerk volgt, dan kunnen we in deze cyclus een prijs van minstens $30.000 verwachten.

Dat zou een stijging van ongeveer 1.000% zijn vanaf het dieptepunt van deze cyclus. Bitcoin zat destijds toen net boven $3.000 medio december 2018.

Bitcoin koers

Kortom, genoeg hopium voor de bitcoin belegger, maar vooralsnog heeft BTC moeite om het voorlopige hoogtepunt van ca. $13.900 dit jaar te toppen.

Op moment van schrijven handelt één BTC rond $10.400 bij Bitfinex en handelt sinds 18 uur Nederlandse tijd weer boven de $10.350 en ook het volume neemt wat toe.

Bron: Cryptocompare

Interview Draper

We spraken hem tijdens The Next Web juli 2018 in Amsterdam, waarin hij ingaat waarom hij zo gelooft in BTC.

Lees ook – Tim Draper: “Over vijf jaar betaalt iedereen met bitcoin of andere crypto”

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!