Bitcoin stagneert rond $10.225, Stellar (XLM), Ripple (XRP), IOTA stijgen

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $10.227. Dat is nagenoeg dezelfde prijs als gisteren. En dat op een dag waar een paar grote altcoins flink stijgen.

Volgens onze laatste analyse staat de koers van bitcoin op uitbreken. Maar schieten we omhoog of gaan we naar beneden? Lees: Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Stellar, Ripple, IOTA

Een opmerkelijke dag vandaag. Voor het eerst sinds lange tijd beleven de koersen van sommige altcoins een opleving. De top 10 van cryptomunten kleurt daardoor ook overwegend groen.

Van de grootste projecten is Stellar (XLM) de grootste winnaar van vandaag. XLM steeg op sommige cryptobeurzen met meer dan 20%. De cryptomunt van Ripple, XRP, stijgt met ruim 8% tegenover de Amerikaanse dollar.

Een andere grote speler die het goed heeft gedaan is IOTA. De token MIOTA moet de valuta worden voor het ‘Internet of Things’-netwerk van IOTA. De munt zag een stijging van ruim 15% vandaag.

De meeste altcoins hebben nog een lange weg te gaan om in de buurt te komen van hun beste notering tegenover bitcoin of de dollar.

Het is leuk nieuws voor mensen met altcoins, maar de bitcoin dominantie blijft hoog. Volgens CoinMarketCap heeft BTC 67.3% van de totale marktkapitalisatie in handen.

Dat percentage begon dit jaar rond de 50% en is gedurende het jaar gestegen. De markt leek vooral vertrouwen in bitcoin te hebben dit jaar. Vandaag is daarop een uitzondering.

Wisselt de markt van voorkeur en gaan we weer gigantische stijgingen zien van een hele boel andere projecten? Of blijkt dit een eendagsvlieg en blijft BTC dit jaar domineren?

Cryptotwitter

Een rondje langs de velden op cryptotwitter.

We beginnen bij Pomp. De investeerder en podcaster reageert op de Amerikaanse geldprinters die weer aan zijn gegaan. De Federal Reserve kondigt aan weer eventjes 75 miljard aan dollars bij te gaan drukken.

De centrale bank van Amerika wil op deze manier de financiële druk verlagen op met name de leningenmarkt. Volgens Pomp is dit de perfecte brandstof voor de bitcoinraket.

Tuur Demeester benadrukt op Twitter nog maar eens hoe klein de marktkapitalisatie van bitcoin eigenlijk is. De huidige spotprijs van bitcoin brengt de munt op ongeveer 2% van de marktkapitalisatie van goud. Hij verwacht binnen 5-10 jaar een percentage dichterbij 20%.

In perspectief: Amerika drukt als noodgreep $75 miljard bij, terwijl de totale marktkapitalisatie van BTC rond de $183 miljard zit. Een paar printsessies en er is meer extra geld in omloop gebracht dan de huidige waarde van bitcoin.

?s=19

Cijfertjes onder elkaar. Grote altcoin projecten hebben het goed gedaan afgelopen week. Binance US opende vandaag de deuren voor Amerikaanse klanten. De grootste altcoinmarkt heeft een aparte Amerikaanse divisie opgericht om aan de lokale regelgeving te voldoen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)