bitcoin Bitmain IPO beursgang BTC
Nieuws » ‘Bitmain stoft plan beursgang af door bitcoin (BTC) rally’

‘Bitmain stoft plan beursgang af door bitcoin (BTC) rally’

Bitmain wil na de zomer tóch naar de beurs, nadat de Chinese mining producent het plan in de ijskast had gezet. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen dichtbij het concern. Een van de verklaringen is de recente opmars van de (BTC) bitcoin koers.

Beursgang VS

Bijzonderheid: de beursgang moet in de VS plaatsvinden en niet in thuisbasis Hongkong.

Hoeveel wilt Bitmain ophalen? Het ziet ernaar uit dat het doel conservatiever is dan de eerdere $3 miljard. Nu zou het doel tussen $300 en $500 miljoen zijn.

Bitmain werkt met ‘diverse adviseurs’ en de aanvraag zou binnen een maand bij de Securities and Exchange Commission (SEC) ingediend gaan worden.

De recente opmars van bitcoin en de gehele cryptomarkt zou wel een rol hebben gespeeld bij het besluit.

  bitcoin meester  

Bitmain

Het Chinese Bitmain is uitgegroeid tot de grootste producent van gespecialiseerde miningapparatuur (ASICs). De ASICs van Bitmain behoorden altijd tot de beste en meest efficiënte miners op de markt.

Het concern schuilt ook achter twee van de grootste bitcoin miningpools Antpool en BTC.com. Zij beheerden in 2018 circa 41% van de bitcoin hashrate.

De macht en invloed van het concern is tijdens de cryptowinter wel danig afgenomen.

Men kreeg te maken met enorme onverkochte voorraden en betalingsachterstanden bij leveranciers. Veel van de activa bestond uit cryptomunten. Tijdens de cryptowinter van 2018 is er waarde hiervan ca. 90% gedaald.

Hoewel Bitmain in de eerste twee kwartalen van 2018 nog een mooie miljard dollar winst boekte keerde daarna het tij. In het derde kwartaal van 2018 alleen al leed Bitmain zo’n $500 miljoen dollar verlies.

Ook de beursgang die Bitmain beoogde bleek een doodlopende weg te zijn.

Voeg daar nog aan toe een aantal rechtzakengrootschalige ontslagensluitingen van kantoren en het uiteindelijke opstappen van de twee CEO’s Jihan Wu en Micree Zhan Ketuan en de chaos lijkt compleet.

Bron: Bloomberg

crypto kopen 

 

 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin aan de vooravond van Bakkt | Bitcoin gaat naar $100.000 in 2022 | Crypto update

Fomoflash

Bitcoin (BTC) richting $10.200 aan de vooravond van Bakkt of juist een dip?

Redactie

Arthur Hayes (BitMEX) speculeert: ‘Bitcoin gaat naar $100.000 in 2022’

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder