Adoptie: CME komt in 2020 met bitcoin opties op de markt

De CME Group gaat in het eerste kwartaal van 2020 zogenaamde opties op bitcoin futures aanbieden. Dat maakt de derivatenbeurs uit Chicago vandaag bekend in een persbericht.

Bitcoin opties voor CME

Er gingen al langer geruchten dat de Chicago Mercantile Exchange (CME) met een nieuw bitcoin product op de proppen zou komen. De Amerikaanse toezichthouder CFTC moet nog goedkeuring geven op de propositie.

Met een optie kan een handelaar speculeren op een hogere of lagere koers van bitcoin. Elk optiecontract krijgt een bepaalde waarde. In de praktijk draait CME ruim 7.000 future contracten aan dagelijks volume.

Dat komt neer op een dagvolume van ca. $370 miljoen.

In dit geval is het nieuws: er komen opties op de bestaande bitcoin futures die CME al sinds eind 2017 aanbiedt. De onderliggende future-contracten bieden de opties de benodigde liquiditeit.

Toenemende vraag

Volgens CME neemt de vraag naar speculatieve producten in de cryptomarkt toe. Een optie bovenop een bitcoin future leidt tot meer flexibiliteit voor de belegger, aldus Tim McCourt, bij CME verantwoordelijk voor o.a. de cryptomarkt.

‘Dit product is ontworpen om instituties en professionele handelaren meer exposure te geven op de spotmarkt. Partijen kunnen hun financiële risico afdekken door een optie te nemen op een future in een gereguleerde beursomgeving’.

Bitcoin futures

Concurrenten als BitMEX en Binance zijn niet gereguleerd in de VS voor het aanbieden van futures of opties. Eind 2017, op de hoogtepunt van de markt, heeft de CME haar futures productenlijn gelanceerd.

Ondertussen rijgt de beurs het ene na het andere volumerecord aan elkaar. Concurrent CBOE, eveneens uit Chicago, is gestopt met de bitcoin futures.

Daarentegen opent Bakkt aanstaande maandag haar deuren voor institutionele partijen en geaccrediteerde investeerders. Verschil met CME: Bakkt sluit een contract in bitcoin en niet in dollars.

Derivaten zoals futures en opties zijn gericht op professionele traders en niet op nieuwelingen, omdat de risico’s gewoonweg te groot zijn.

Lees ook: Bitcoin Futures van CME breken records: dagvolume van $370 miljoen

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!