draghi ecb bitcoin
Nieuws » ‘Negatieve rente veroorzaakt geen instorting van het financiële systeem’

‘Negatieve rente veroorzaakt geen instorting van het financiële systeem’

Mario Draghi is voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB). Hij is een van de mannen die het voor het zeggen heeft als het gaat om de euro en dus Europa. De ECB kwam eerder vandaag wel met een opmerkelijke quote: negatieve rente veroorzaken geen ineenstorting van het financiële systeem.

Als jij het zegt..

Als de ECB het zegt, dan zal het wel waar zijn… Er heersen op zijn zachtst gezegd grote twijfels over negatieve rente en zogenaamde kwantitatieve geldverruiming. Sterker nog: dit is een van de redenen dat bitcoin zo’n vlucht maakt onder een groep van de wereldbevolking.

Met kwantitatieve geldverruiming wordt er aan geldschepping gedaan door een centrale bank, er wordt dus geld bijgedrukt. Met dat geld worden effecten zoals staatsobligaties gekocht. Diezelfde staatsobligaties leveren tegenwoordig negatieve rente op.

Dit wordt gezien als noodmaatregel om een munt stabiel in prijs te houden. Na eerdere crisissen is dit al toegepast. En dat lijkt nu opnieuw te gebeuren, nog voor er echt een wereldwijde crisis is.

Reacties

De reacties onder de tweet zijn voornamelijk van bitcoiners. Die zijn het, uiteraard, niet helemaal eens met deze stelling.

We gaan zien wat de toekomst ons brengt. Maar ook op het gebied van de euro staat er een hoop te gebeuren. Wil je niet meedoen aan dit spelletje, dan kun je overwegen deels in bitcoin te gaan. Maar als inwoner van Europa krijg je direct of indirect toch te maken met de gevolgen van dit soort maatregels.

Het monetaire beleid van bitcoin is duidelijk en overzichtelijk en niet afhankelijk van het reilen en zeilen van een centrale bank. Wel is het nog altijd een risicovolle investering, dus wees gewaarschuwd.

  bitcoin meester  

Cryptotwitter

Een rondje langs de bitcoin velden op Twitter.

Bitcoin is langzaam aan de marktwaardes van altcoins aan het opslurpen. Gaan we nog hoger dan de ruim 70% eerder deze maand?

Lees ook: PlanB: ‘Bitcoin (BTC) kan deze cyclus naar $30.000 stijgen’

Wil je invloed in de wereld van bitcoin? Dat is een eitje: maak Craigh Wright boos. Jameson Lopp is een oldskool bitcoiner en houdt ervan zijn ongezouten mening Twitter op te slingeren.

Er zit wel een kern van waarheid in deze quote. Het beste voorbeeld is podcaster Peter McCormack. Hij daagde Wright uit en het kwam zelfs tot een aanklacht. Wright is zo’n gehaat persoon in de wereld van BTC , dat het makkelijk scoren wordt.

De What Bitcoin Did podcast was al populair, maar rondom deze soap heeft McCormack een nog veel groter bereik gekregen. Hij post zijn inkomsten elke maand op Twitter. Het gedoe heeft hem geen windeieren gelegd. McCormack zet nu regelmatig meer dan een ton om.

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

‘Stablecoins buiten cryptomarkt onbruikbaar’, oordeelt Europese Centrale Bank

Wessel Simons

‘Bitcoin (BTC) wordt meest verhandeld in dollars, euro in top 5’

Marvin Kroon

Is Bitcoin (BTC) de volgende stap in de ontwikkeling van geld?

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder